6'lı masanın televizyoncusu Merdan Yanardağ: CHP ve İYİ Parti yayınlarından para alıyoruz

Yanardağ: CHP mitingi yayınlayınca para alıyoruz. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin “CHP ile İYİ Parti'den para alıyor” dediği Tele1 Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Bazı hizmet satış anlaşmaları yapıyoruz, bunların içinde siyasi partiler de var. CHP ile yaptığımız anlaşmalar var. Mitinglerini yayınlıyoruz, karşılığında bedel alıyoruz.” dedi.

Tele 1 Televizyonu Genel Yönetmeni Merdan Yanardağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, "Halk TV, Tele 1, KRT, CHP'den ve İYİ Parti'den her ay düzenli maaş alıyor" şeklindeki açıklamasına cevap verdi. Merdan Yanardağ, "CHP ile zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmaları var. Onların mitingini canlı olarak yayınladığımız zaman bunun karşılığında bir bedel alıyoruz" dedi. Yanardağ, " Tele 1 ve tüm televizyon kanallarının bütün gelirleri reklam ve sponsorluk gelirleridir ve biz bazı hizmet satış anlaşmaları da yapıyoruz. Bunların içinde siyasi partiler de var" ifadelerini kullandı.

PKK YAYIN ORGANINI YÖNETMİŞTİ

Merdan Yanardağ, PKK katliamlarının en üst seviyede olduğu 1991-1992 yılları arasında terör örgütünün propagandasını yapan Özgür Gündem'de yazıişleri müdürü olarak çalışmıştı.