6 Şubat depremini tahmin eden Hoogerbeets, Tokat ve Hatay'ı uyardı

6 Şubat 2023 depreminden önceki tahminiyle dikkat çeken Frank Hoogerbeets Tokat ve Hatay için yeni bir uyarıda bulundu. 'Deprem Kahini' olarak adlandırılan Hoogerbeets, iki ilde 6 büyüklüğünde deprem olabileceğini belirtti.

İHA

6 Şubat 2023 depreminden üç gün önce "Bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak" diyen ve haklı çıkan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024'te Tokat'ta gerçekleşen depremi de doğru tahmin etmişti.

TOKAT VE HATAY'A DİKKAT ÇEKTİ

Hoogerbeets, sosyal medya hesabından Türkiye'yi de ilgilendiren yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımında 5 noktayı işaretleyen Deprem Kahini, Tokat ve Hatay bölgelerine dikkat çekti.

Hoogerbeets, paylaştığı haritada "İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir" diyerek takipçilerini uyardı. Türkiye'de yuvarlak içine alınan bölgelerde Adana, Hatay çevresi ve Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi yer alıyor.

TAHMİNLERİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Hoogerbeets'in tahminleri, bilim camiasında da bazı kesimler tarafından tartışma konusu oldu. Hoogerbeets'in kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair görüşler olsa da geçmişte yaptığı bazı doğru tahminler, kamuoyunda büyük ilgi ve tartışmaya neden oldu.