6 ilde MAHZEN-50 operasyonları: 2 suç örgütü daha çökertildi

Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde düzenlenen MAHZEN-50 operasyonlarında 2 organize suç örgütü çökertildi.

HABER MERKEZİ

Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde Jandarma tarafından düzenlenen "Mahzen-50" operasyonlarında Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız'ın, Sinop'ta Mustafa Demir'in elebaşılığını yaptığı iki ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 39 şüpheli yakalandı, 27'si tutuklandı.

OPERASYONLARDA YÜKLÜ MİKTARDA PARA, ÇEK VE TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca Çorum'da MASAK ile yapılan ortak çalışmalar sonucu suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu.

Sinop'ta da operasyon sonucu 448 milyon TL değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın ile çok sayıda imzalı boş senet, dijital materyal ele geçirildi.

Ayrıca suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında şüphelilere ait yaklaşık 124 milyon TL değerinde; 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.