6 günde 43 köyde kontrol

TSK'nın tam desteğiyle ÖSO Cerablus bölgesinde 43 köyü DAEŞ ve YPG'nin elinden alarak 400 kilometrekarelik bir alanı kontrol etmeye başladı. 

Türkiye, 24 Ağustos'ta ÖSO unsurlarıyla beraber Suriye'de başlattığı askeri operasyonlarda 6 günde 400 kilometrekarelik bir alanı DAEŞ ve PYD/YPG unsurlarından temizledi. İşte gün gün yaşananlar:

? 24 Ağustos: Türk özel kuvvetleri eşliğinde ÖSO unsurları Suriye'ye girdi. Koalisyon uçakları operasyona havadan destek verdi. Ele geçirilen ilk bölge Keklice köyü oldu. Akşam Cerablus ÖSO’nun eline geçti. Cerablus’un hemen güneyinde bulunan Cerablus Tahtani, Mermal Hacar ve Câmil köyleri operasyonun ilk gününde DAEŞ’ten alındı. Bu noktada operasyonlar YPG’nin denetimindeki Amarna köyün sınırına geldi ve bir süre sonra Amarna’yı aldığını duyurdu. 

Güneye adım adım

? 25 Ağustos: Türkiye, YPG’ye Fırat’ın doğusuna çekilme çağrısı yaptı. Bu arada, Suriye'ye giren ÖSO, mevzilerini güçlendirdi. ABD de, YPG’nin çekilmeye başladığını duyurdu. 

? 26 Ağustos: ÖSO, Tel Şair köyünü DAEŞ’ten aldı. Türk ordusu YPG’yi vurdu. PYD 7 köyü ele geçirmiş oldu. 
? 27 Ağustos: ÖSO, Cerablus’un batı kırsalında toprağını genişletmeye başladı. 5 köyü DAEŞ’ten aldı. Çobanbey'de konuşlu ÖSO Telc Garbi ile Hadabat köylerinde de kontrolü sağladı. 
? 28 Ağustos: Cerablus’un güney kırsalındaki 10 köy YPG’nin elinden alındı, mühimmatları ele geçirildi. Cerablus’un batısındaki Balveren, Zahiriye ve Mudellele köyleri de DAEŞ’ten alındı. Rai'ye ilerleyen ÖSO, 3 köyü daha ele geçirdi. 
? 29 Ağustos: ÖSO, Cerablus’un güney kırsalında YPG ile çatışarak 8 köyü ele geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, akşama doğru yaptığı açıklamada operasyonda 10 köyün daha el değiştirdiğini duyurdu. ÖSO Sacur Nehri'nin güneyindeki Oşariye köyünü de ele geçirdi.