6 ayda 41 bin göçmen ülkelerine yollandı

Yasa dışı yollarla ülkeye gelen Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 41 bin 431 olurken, denizlerde de 17 bin 411 göçmen yakaladı.

Düzensiz göçün önlenmesi ve kayıt dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Türkiye'ye yasadışı yollardan giren, polis ve jandarmanın yaptığı çalışmalarda yakalanan Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından Malatya Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildi.

DENİZLERDE DE GEÇİT YOK

İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce işlemleri devam eden 908 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek dört ayrı charter seferlerle ülkelerine gönderilecek. 2022 yılında Türkiye'de sınır dışı edilen toplam düzensiz göçmen sayısının ise 41 bin 431'e ulaştığı öğrenildi. Denizlerde yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçmek için 24 saat kesintisiz görev yapan Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçmenlerin tehlikeli yolculuğunun ölümle sonuçlanmaması için büyük çaba gösteriyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yılbaşından bu yana 580 düzensiz göç olayına müdahale etti. Ekipler, 17 bin 411 düzensiz göçmeni yakaladı. Umut yolculuğuna çıkan 5 göçmenin cansız bedenine ulaşan ekiplerce, yasadışı geçişleri organize ettikleri belirlenen 137 şüpheli adli mercilere gönderildi.