6-8 Ekim'in sanıkları yargıya hesap veriyor

6-8 Ekim için hesap vakti. 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde ‘Kobani' bahanesiyle başlayan ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Sanık avukatları ve HDP'lilerin gerginlik çıkardığı duruşma ertelendi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani olayları bahane edilerek başlayan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin dava Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda başladı. Davada aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanık yargılanıyor. Sincan'da 5 duruşma salonunun tahsis edildiği davada tüm sanık avukatları sanıkların bulunduğu büyük duruşma salonunda yer almak isteyince tartışma yaşandı. Avukatlar salonu terk etti. Duruşmada daha sonra iddianamenin özetinin okunmasına geçildi. Bu sırada salonda bulunan sanık avukatları ve izleyici sırasında oturan HDP milletvekilleri masalara vurarak kararları protesto etmeye başladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Sıraya vurarak sanık savunulmaz. Duruşma düzenini kimse bozamaz" diye uyardı. Reddi hakim taleplerini reddeden mahkeme 21 Mayıs tarihine ertelendi. Duruşmayı AK Parti yöneticileri ve olaylarda hayatını kaybedenlerden bazılarının yakınları takip ediyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALİMATIYLA YAPTILAR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sirkeci Garı'ndaki "Şehit Diplomatlar Sergisi"ni ziyaret etti. HDP yöneticilerinin yargılandığı 6-8 Ekim 'Kobani' olayları davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altun, "Türkiye'yi kendilerince istedikleri yola çekmek için terörden yaptırıma kadar türlü tehditlere başvuranlar başarıya ulaşamadı. Terör örgütü PKK'nın emri ve siyasi uzantılarının çağrısı sonucunda, özellikle sivil insanlara yönelik kanlı katliamlara sahne olan 6-8 Ekim olayları da yine böylesine bir girişimdir. Bu vesileyle Yasin Börü'yü ve bugüne kadar terör örgütlerinin saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi ve vatandaşlarımızı da rahmetle yad ediyoruz" dedi.