Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? 6-8 Ekim Olayları nedir?

6-8 Ekim Olayları gündemde yoğun olarak araştırılan konular arasında yerini aldı. Türk Polis Teşkilatı tarafından 6-8 Ekim Olaylarının 7. yılı için paylaşım yapıldı. 2 polisin şehit olduğu, 6-8 Ekim Olayları'nda Yasin Börü'nün de aralarında bulunduğu 35 kişi hayatını kaybetti. 761 kişi yaralandı. 201 okul hasar gördü. Peki, 6-8 Ekim Olayları nedir? Yasin Börü kimdir, nasıl öldü?

6-8 Ekim Olaylarının 7. yılında anılıyor. 2 polisin şehit olduğu, 6-8 Ekim Olayları'nda Yasin Börü'nün de aralarında bulunduğu 35 kişi hayatını kaybetti. 761 kişi yaralandı. 201 okul hasar gördü. Vatandaşlar "6-8 Ekim Olayları nedir? Yasin Börü kimdir, nasıl öldü?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı...

6-8 EKİM OLAYLARI NEDİR?

HDP'nin çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırılarda 2 polis şehit oldu, 37 kişi hayatını kaybetti. Üzerinden 7 yıl geçen 6-8 Ekim Olayları ile ilgili 108 sanığın yargılaması sürüyor.

HDP'nin çağrısı üzerine 6 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından Aynularab bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde 6-9 Ekim tarihlerinde barikatlar kurulup yollar kesildi.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi.

Olaylar sırasında 37 "nitelikli adam öldürme", 29 "adam öldürmeye teşebbüs", 3 bin 777 "mala zarar verme", 25 "alıkoyma", 395 "hırsızlık", 15 "yağma", 308 "iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlal", 13 "Türk bayrağını yakma, 7 "Atatürk'ü Koruma Kanunu'na muhalefet" suçu işlendi.

YASİN BÖRÜ KİMDİR?

16 yaşındaki lise öğrencisi Yasin Börü'nün 2014 yılında Diyarbakır'da gerçekleşen Kobani Olayları sırasında öldürüldü.

6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin çağrısı üzerine Irak ve Şam İslam Devleti'nin Suriye'nin Halep ilinin Kobani kasabasını kuşatmasını protesto için birçok ilde gösteri düzenlendi. Kurban Bayramı'nın dördüncü günü olan 7 Ekim'de Diyarbakır'ın İskanevleri semtinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)'a yakın bir dernek bünyesinde kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları göstericilerin saldırısına uğradı. Yüzleri maskeli PKK sempatizanları tarafından Börü ile birlikte Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökgüz bıçaklanıp kurşunlandıktan sonra, balkondan atılarak öldürüldü.

YASİM BÖRÜ ÖLÜM NEDENİ

15 kesici delici yaralanma (baş ve boyun bölgesinde yoğun) 1 mermi girişi (çekirdek bedenden çıkarılmış) Ölüm nedeni, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti, iç organ yaralanması ve iç kanama.