6-8 Ekim davası... Adalet Bakanı Tunç: Demokraside şiddet çağrısı olmaz

Adalet Bakanı Tunç, 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili verilen kararları değerlendirdi. Tunç, “Demokrasilerde şiddet çağrısına yer yok” dedi.

Düzce'yi ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim olaylarına ilişkin verilen yargı kararlarını değerlendirdi. Tunç, çıkan sokak olaylarında kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve 37 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

KARAR YARGININ

108 sanığın yargılandığını aktaran Tunç, "Bunlardan 72'si firari. 36 sanıktan 18'i tutuklu, 18'i de adli kontrollü olarak yargılanıyordu. 24 kişinin cezaları açıklandı. 12 sanık hakkında beraat kararı verildi" ifadelerini kullandı. Terörün her türlüsüyle mücadele edeceklerini vurgulayan Tunç, "Bu tür çirkin olayların, şiddet olaylarının bir daha gerçekleşmemesi temennimiz, demokrasilerde şiddet çağrısına yer yoktur. Türkiye'nin huzurunu bozmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda da bağımsız yargımızın vermiş olduğu bir karar söz konusudur. İstinaf ve temyiz süreçleri vardır. Bu süreçleri hep beraber bekleyeceğiz" diye konuştu.

KAPLAN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Ankara Emniyeti'ndeki Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasına değinen Bakan Tunç, "Bu konuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın başlatmış olduğu bir soruşturma var. O soruşturmada gözaltına alınan sivil ya da resmi görevliler var. Bu anlamda bu soruşturmayı hep beraber bekleyeceğiz, soruşturmanın sonucunu hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.