6-7 Ekim olaylarında öldüren Yasin Börü ve arkadaşları katliamın 10. yılında dualarla anıldılar

6-7 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından öldüren Yasin Börü ve arkadaşları, mezarları başında anıldı. Acılı aileler, HDP'nin çağrısıyla evlatlarını hunharca katleden canileri lanetledi.

ŞEHMUS ÇAKAN

Diyarbakır'da HDP'nin çağrısıyla 6-7 Ekim 2014'te Aynelarab (Kobani) bahanesiyle sokağa inen terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü ile arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz, mezarları başında dualarla anıldı. Börü'nün babası Fikri Börü, acılarının her zaman taze olduğunu söyledi. Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ile Dekak'ın babası Öztekin Dekak da çocuklarının kurban eti dağıtırken öldürüldüğünü hatırlatarak olayı yapanları lanetledi.

Yasin Börü

Ahmet Dakak-Hasan Gökgöz

İNSANLIĞA KARŞI HAİN SALDIRI

Anma törenine katılan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Raşit Ocak, "Sözde Kürt olan eller bu gençlere kıydı. Bu hain saldırı, sadece bu gençlere değil, insanlığa, vicdanlarımıza ve kardeşliğe karşı yapılmış bir vahşettir. Yardımlaşma ve iyilik için yola çıkan bu gençlere kıyan zihniyet, kardeşlikten, insanlıktan nasibini almamıştır" diye konuştu. 16 yaşındaki Börü ve 5 arkadaşı, hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken saldırıya uğramış; sığındıkları binanın üçüncü katında PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilmişti.

Yasin Börü ile iki arkadaşının babası, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

35 ŞEHİRDE TERÖR ESTİRDİLER

YPG/PKK yandaşları Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 35 il ve 96 ilçede barikatlar kurulup terör estirdi. Uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına, evlere, dükkanlara ve araçlara zarar verildi; toplam 201 okul hasar gördü. Şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, 35 kişi hayatını kaybetti. 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi de yaralandı.

VAHŞET GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR

Yasin Börü ile arkadaşlarının öldürüldüğü olaydan yaralı kurtulan Yusuf Er (27), "10 yıl geçmesine rağmen o vahşet gözümün önünden gitmiyor" dedi. Dehşet anlarının rüyalarına girdiğini söyleyen Er, katliamı şöyle anlattı: " Taşla sopayla saldırdılar. Kaçtık, silah sıktılar. Bir binaya sığındık, bir kadın bizi evine aldı ama buldular. Üst katın balkonundan perdeleri birleştirerek pencereden girdiler. Arkadaşlarımı binadan aşağı attılar. Üzerlerinden arabayla geçtiler, benzin döküp yaktılar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir vahşet görmedik."