Sağlık Bakanlığı'ndan alımlara yönelik açıklama

Sağlık Bakanlığı 56 bin personel alınacağının müjdesini verdi ve kısa sürede Sağlık Bakanlığı personel alımının ne zaman yapılacağına dair yanıt aranmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı personel alımına dair başvuru koşulları açıklandı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında 56 bin personel alımı yapılacağını belirtmişti. Konuyla alakalı MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Sağlık Bakanı Demircan ile görüşmelerin yapıldığını ve ilk atamaların Mart ayı içerisinde yapılmasının planlandığını belirtti. Buna göre Sağlık Bakanlığı 2018 yılı sonlarına kadar toplamda 56 bin personel alımını dönem dönem yapacak.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan tarafından kamuoyuna yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere:

- 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli,

- 19 bin işçi,

- 10 bin civarında da doktor alımı yapılmak üzere olup toplam 56 bin memur alımı, personel alımı yapılacağı belirtildi.

İLK ATAMALAR NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılında 56 bin personel alımı yapılacağını belirtmişti. Konuyla alakalı MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Sağlık Bakanı Demircan ile görüşmelerin yapıldığını ve ilk atamaların Mart ayı içerisinde yapılmasının planlandığını belirtti. Buna göre Sağlık Bakanlığı 2018 yılı sonlarına kadar toplamda 56 bin personel alımını dönem dönem yapacak.

KPSS’SİZ MEMUR ALIMI ŞARTLARI DUYURULDU

Sağlık Bakanlığı yayınladığı ilan ile KPSS şartı olmadan 7 sözleşmeli Kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan resmi ilanda yer alan bilgilere göre başvuru şartları belli oldu. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı yok.

Yapılacak olan bu alım AB Projesi kapsamında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Suriyelilerin sağlık durumlarının geliştirilmesi amacıyla personeller istihdam edilecek. İstihdam edilecek personeller finans asistanı ile tahakkuk ve bordro asistanı olarak istihdam edilecekler.

Finans asistanı kadrosuna 1 personel alımı yapılacak olup bu kadro için 5 yıl genel deneyim şartı aranmaktadır. Bunun yanı sıra kişilerin 3 yıl da finans alanında çalışmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca uluslararası çalışan bir kurumda muhasebe kayıtlarını en az 1 sene tutmuş olması da gerekmektedir.  Ayrıca adayların İngilizce ve Türkçe dillerine iyi derecede hâkim olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra Office programlarını da iyi derecede bilmeleri gerekmektedir. 

Tahakkuk ve bordro asistanı olarak istihdam edilecek personellerin ise en az 3 yıllık iş deneyimine sahip olmaları gerekmektedir. Bunun haricinde 1 yıl da bu alanla ilgili veya insan kaynakları alanlarında çalışmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bu adaylardan da iyi derecede İngilizce ve Office programları bilgisi istenmektedir. 

Bu ilan kapsamında başvuru yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 9 Mart olarak belirlendi. Adaylar başvurularını Ankara’da bulunan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Göç Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı’na şahsen veya posta ile yapabilirler. Başvuru tarihinden sonra yapılacak olan başvurular geçersiz sayılacaktır.