543 gözaltı! FETÖ'ye Turgut Aslan operasyonu

FETÖ'ye 59 ilde ‘Gazi Turgut' darbesi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik 59 ilde operasyon düzenlendiğini açıkladı. “Gazi Turgut Aslan” adı verilen operasyonda 704 gözaltı kararı verildi, 543'ü yakalandı.

FETÖ'nün mali yapılanmasına 59 ilde operasyon yapıldı. Operasyona TEM Daire Başkanıyken 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü darbecilerin öldürmeye çalıştığı gazi Turgut Aslan'ın adı verildi. Operasyona dair açıklamayı Bakanlığın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Bakan Soylu, 8 ay süren titiz çalışmalar sonucunda önceki sabah saatlerinde başlatılan operasyonun, FETÖ'nün güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları ve İstihbarat Başkanlığı ile Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nın (MASAK) koordinasyonu içerisinde yürütüldüğünü kaydetti.

704 kişi hakkında gözaltı kararı verilen operasyonda 543 kişinin yakalandığını açıklayan Soylu, şafak vakti gerçekleştirilen operasyonun çok gizli yürütüldüğünü bu sebeple açıklanmadığını söyledi.

Operasyonlarda yüklü miktarda para ele geçirildi.

Gözaltı kararı verilen 704 kişiden 543'ü 59 ilde yapılan operasyonla yakalandı.

Bakan Soylu, operasyona Gazi Turgut Aslan'ın adının verildiğini duyurdu.

PARA TRAFİĞİNİ ÇÖZDÜK

Soylu "Bizim teknik cihazlarına ve telefonlarına ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar birçoğunu sağlayabildik. Ele geçirilen yüklü miktarda para var. Para miktarından ziyade buradaki yöntem; yolun deşifre edilmesi, çözülmesi ve FETÖ'nün Türkiye'deki güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik atılan adım önemlidir" dedi.

Bakan Soylu, "FETÖ, yurtdışından para gönderip Türkiye'de örgütü ayakta tutmaya çalışıyordu. Örgüt üyelerine 3-6 bin lira ödeme yapıyorlardı. Paralar kartsız işlem, kargo içine gizleme ve fiziki buluşma ile veriliyordu" diye konuştu.