5 yılda 200 Doğa Okulu 

Akademik yetkinliği öğrencilerinin sınavlarda aldığı sonuçlarla ispatlanan Doğa Okulları'nın yeni sahibi Saçaklıoğlu dev bir yatırıma hazırlanıyor.

106 okul, 70 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 11.000 çalışanı ile global bir marka olan Doğa Okulları, el değiştirdikten sonra hedef yükseltti. Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu tarafından satın alınan Doğa Okulları, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yaparak, okul sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyor. 

Cumhuriyet’e yakışır şekilde… 

Doğa Okulları’nda sadece akademik başarıyı değil, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Saçaklıoğlu, “15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi eğitimin bir kez daha önemini ortaya koymuştur.  Darbe girişimi sonrası Türkiye’ye karşı yatırım yapılmaz algısına inat olarak bu satın almayı gerçekleştirdik. Metal Yapı Konut olarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere halkımıza çok şey borçluyuz. Cumhuriyetin 100. yılına yakışacak, çağa uygun modern bir eğitim - öğretim kurumu yapmayı hedefliyoruz” dedi.   

Güçlü eğitim güçlü birey 

Ana sınıfından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını vurgulayan Saçaklıoğlu, bünyelerine kuracakları veya başarısı güçlü bir üniversiteyi de katarak yola devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: Eğitim modelimizle her zaman fark yaratmaya devam edeceğiz. Güçlü akademik yönümüzle ve 5 yıl içinde üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz” dedi.