5 il ve 15 ilçede sonuçlara itiraz

Yerel seçimlerin ardından 5 ilde ve 15 ilçede çıkan sonuçlara partiler itiraz etti. İtirazları değerlendiren il ve ilçe seçim kurulları 7 Nisan'a kadarını açıklayacak.

Seçim sonuçlarının ardından Hatay, Van, Kırklareli, Gümüşhane ve Bayburt'ta sonuçlara itiraz edildi. İtirazın ardından Gümüşhane'de oy pusulaları yeniden sayılmaya başlandı. Bayburt'ta ise MHP'nin itirazı üzerine oylar yeniden sayıldı, sonuç değişmedi. Sayım sonucunda, AK Parti'nin adayı Mete Memiş'in oyu 30 artarak 7 bin 374'e, MHP'nin adayı Hükmü Pekmezci'nin oyu ise 14 artarak 7 bin 132'ye yükseldi.

İlçe bazında ise İstanbul'da Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye, Beykoz, Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu'nda sonuçlara itiraz edildi.

GAZİOSMANPAŞA'DA KAVGA

Beykoz'da AK Parti'nin yaptığı itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, tüm oylar ile geçersiz oyların yeniden sayılması taleplerini reddetti. Gaziosmanpaşa'da ise oyların tekrar sayımı esnasında zaman zaman tansiyon yükseldi, çıkan kavgaya polis ekipleri müdahale etti.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ise seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Seçim 2 Haziran'da gerçekleşecek. Samsun'un Bafra ilçesinde muhalefetin yaptığı itiraz reddedildi.

NİHAİ KARAR 7 NİSAN'DA

Kütahya Emet'te itiraz seçim sonucunu değiştirmedi. Ardahan Çıldır'da, Bolu Gerede'de, Erzurum Aşkale'de ve Körfez ilçesinde CHP, sandıkların tamamına itiraz etti. 5 Nisan'a kadar yapılacak itirazlar 7 Nisan'a kadar karara bağlanacak. Kayseri Pınarbaşı ilçesinde, MHP'nin itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu, seçimin iptal edilmesine karar verdi.