5 duyuya hitap eden festival! GastroAntep'te hedef 5 milyon ziyaretçi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “GastroAntep Festivali'nde yöresel lezzetleri uluslararası görücüye çıkaracağız. Etkinliğe 5 milyon kişinin katılmasını bekliyoruz” dedi.

YELİZ COŞKUN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 4. Uluslararası GastroAntep Festivali öncesi basın mensuplarıyla buluştu. Gaziantep'in UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağına girilmesinin uzun bir süreç olduğunu belirten Başkan Şahin, "Sonunda başardık. Bu yılki temamız: Sürdürülebilirlik. O yüzden biz kebap, lahmacun, baklava şehri de değiliz. Vegan, vejetaryan, çölyak hastaları için özel menülerde de uzmanlaşıyoruz" dedi.

SAN SEBASTİAN İLE YARIŞ

Şahin, ata tohumlarına, yöresel ürünlere sahip çıktıklarına dikkati çekerek, "Bölgede toprak analizi yapıyoruz ve buna göre tohumu belirliyoruz. Ana tohumu ve ata tohumu kütüphanesi kuruyoruz" dedi. Gastronominin artık bir destinasyon ve bölgesel kalkınma anlamına geldiğini söyleyen Şahin, "Artık biz San Sebastian ile yarışıyoruz. Festival içeriğinde her şey var. Hep beraber bu festival coşkusunu hissedelim. Gaziantep artık tam bir doğal eczane, şifa. Michelin yıldızlı şefler geliyor Gaziantep'e" diye konuştu. Festivalin ekonomiye katkısına da değinen Şahin, "Gelen herkes alışveriş yapıyor. Michelin yıldızlı şef ürün alıyor, aldığı ürünü Avrupa'da kendi zincirin içerisine koyuyor. Bu satışları artırıyor. Organik ürünlerimiz dünya pazarına dağılmış oluyor. Bu da ekonomiye büyük katkı sunuyor. Bu yıl festivale katılımın 5 milyon kişi olmasını bekliyorum" dedi.