40 yıllık Türk yıldızı! Tarihi uçuşu anlattı

Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST'te tarihi uçuşa imza atan HÜRJET Baş Test Pilotu Ercan Çelik, “HÜRJET, Türk Yıldızları'nın arasında hiç yabancılık çekmedi” dedi.

AA

Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET ile ilk uçuşu gerçekleştiren, Türk Yıldızları ile yapılan tarihi uçuşta da pilot koltuğunda oturan HÜRJET Baş Test Pilotu Ercan Çelik, yaşadıklarını anlattı.

Uçuşu daha önceki bir tarihte yapmayı planladıklarını ancak Türk Yıldızları'nın Ankara'ya gelmesinin TEKNOFEST'te mümkün olması dolayısıyla bu fırsatı değerlendirdiklerini anlatan Çelik, "Bu testten ziyade bir koordinasyon uçuşuydu. Hava Kuvvetlerindeyken kolumuza çok fazla uçak alıp uçtuğumuz 8-10, belki daha fazlasının olduğu oluyordu ama böyle bir akrotimi kolunuza alıp uçurmak büyük heyecan. Bunu HÜRJET ile yapmış olmak büyük gurur, ayrıcalık. HÜRJET, Türk Yıldızları'nın arasında yabancılık çekmedi. Hava ve şartlar müsaade ettiği sürece artık rutine girmiş durumdayız. Haftada 2-3 uçuyoruz seri uçak gibi. Bu çok güzel bir şey. Bu sıklıkta uçuyor olmak nazar değmesin" ifadelerini kullandı.