4 yıllık firardan sonra yakalanmıştı...FETÖ elebaşının yeğeni tutuklandı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 4 yıldır firari olarak aranan ve geçtiğimiz günlerde İstanbul, Esenyurt'ta yakalan yeğeni Asiye Gülen ve eşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terörist Fetullah Gülen'in ağabeyini kızı olan Asiye Gülen FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranıyordu.

Asiye Gülen ve eşi Mustafa Çamyar 4 yıllık firar sürecinden sonra geçtiğimiz günlerde Esenyurt'ta gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda yakalan Asiye Gülen ve eşi emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliye'deki sorgularından sonra Asiye Gülen ile eşi Çamyar, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan mahkemeye sevk edildi.

Savcılığın mahkemeye sevk yazısında Asiye Gülen'in, geçmiş dönemlerde FETÖ ile bağlantılı bazı şirketlerde 2007-2016 arasında SGK kaydının bulunduğu belirtildi.

Sevk yazısında, Asiye Gülen adına Asya Katılım Bankasında 2001'de açılan hesabından farklı olarak 19 Şubat 2014 ve 18 Mart 2015 tarihlerinde katılım hesapları da açan Gülen'in 2014'te ay sonları itibariyle 2015 Aralık ayına kadar bakiye artışına gittiği ifade edildi.

Ayrıca Asiye Gülen'in kullandığı cep telefonu ile örgütün tepe yöneticilerinden Barbaros Kocakurt ve Süleyman Uysal isimli şahıslarla toplam 7 kez irtibatın bulunduğu ve 18 Kasım 2015 itibariyle örgüt mensuplarının yoğun katılım gösterdiği Pak Eğitim İş Sendikasına üyelik başvurusu yaptığı belirtildi.

EŞİNİN TELEFONUNDA 'HOCA EFENDİ' MESAJLARI ÇIKTI

Asiye Gülen'in eşi Mustafa Çamyar'ın ikamet ettiği yerde ele geçirilen dijital materyallerde FETÖ elebaşına yönelik dikkat çekici detaylar ortaya çıktı.

Çamyar'ın cep telefonu içeriklerinde 'Hoca efendi' ibaresinin yer aldığı mesajların bulunduğu ifade edildi.