37 terörist etkisiz! Hedefler yerle bir

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG hedeflerini ateş hattına aldı. Suriye'deki kamplar, tesisler, cephanelikler, sığınaklar gibi 30 hedef ile Iark'ın kuzeyindeki 58 nokta vuruldu. 37 terörist etkisiz hale getirildi.

Akşam

Ankara'daki bombalı eylem girişiminin ardından Türkiye, terörle mücadele operasyonlarında kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın önceki gün "Irak ve Suriye'de PKK/YPG'ye ait tüm tesisler meşru hedeftir. Üçüncü tarafların uzak durmasını tavsiye ediyorum" uyarısının ardından Türk savaş uçakları, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerini bombardımana tuttu.

IRAK'TA 58 HEDEF İMHA

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 37 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında teröristlere ait mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 58 hedef imha edildi.

SURİYE'DE 30 NOKTA

MİT'in dün gün boyu Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik eş zamanlı operasyonlarında da hedefler tam isabetle vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı da, dün gece Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarında 30 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında 'Çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir' bilgisini paylaştı.

FIRAT KALKANI'NDA HAİN SALDIRI: 6 YARALI

Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde bulunan Tel Rıfat yakınlardaki Dabık Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensupları tarafından 3 adet Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) saldırısı düzenlendi. Hain saldırı sonucu üs bölgesinde görevli 4 özel harekat polisi ile 2 topçu uzman çavuş yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

IRAK SAVUNMA BAKANI ANKARA'DA

Mili Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas ile bir araya geldi. Güler, Iraklı mevkidaşı ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. Ankara'daki kritik zirvede ikili, bölgesel askerî ve savunma sanayisi alanında işbirliği konuları ele alındı.

İŞTE VURULAN NOKTALAR

HASEKE'NİN Amude kasabası güneyindeki Tel Habeş Köyü'nde bir terör kampı

Cevadiye kasabasına bağlı Gül Ağa Köyü'nde terör üssü

Tel Tamr kasabasına bağlı Tavile Köyü'nde bir terör kampı

Mişerfe yakınlarında örgüte ait bir araç Humme tesisi,

Tuveyne bölgesinde bulunan Vaşukani kampı yakınlarında örgüte ait bir araç

Cevadiye bölgesinde bulunan tesis nHaseke kırsalındaki tuğla fabrikası

Tel Tamr kasabasına bağlı El Rakbe Köyü istasyonu

Aynel Arap kırsalındaki tüneller bölgesinde bir motosiklet

Kask Köyü'nde bir terör kampı

ABD F-16'LARI TÜRK SİHA'SINI DÜŞÜRDÜ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye hava sahası içerisinde Türkiye'ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA), ABD F-16 savaş uçakları tarafından düşürüldüğünü açıkladı. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD'li komutanlar, ABD birliklerine 500 metreden daha yakın olan insansız hava aracını potansiyel bir tehdit olarak değerlendirdi ve ABD F-16 savaş uçakları daha sonra SİHA'yı meşru müdafaa amacıyla düşürdü" şeklinde konuştu.

'BU OLAY ÜZÜCÜ'

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, yaşananlardan 'üzüntü' duyduklarını söyleyip, "Türkiye, en güçlü ve en değerli NATO müttefiklerimizden, bu nedenle bu olay üzücü" dedi. ABD'li yetkililer, "ABD askerleri yaralanmadı, Türkiye'nin kasıtlı olarak ABD askerlerini hedef aldığına dair bir belirti yoktu" ifadelerini kullandı.

Askeri kaynaklar ise Türk SİHA'sının, ABD askerleri 'sığınaklarındayken' 1 kilometre yakınlarına kadar geldiğini, ABD'nin yasak ilan ettiği bölgede uçtuğunu ve 500 metreye kadar yaklaşınca vurulduğunu iddia etti.

BAKANLAR GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de, mevkidaşı Yaşar Güler'i arayarak bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Her iki Bakan, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı. Bakan Yaşar Güler tarafından, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade edildi.