362 gün sonra ilk anahtar

6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'da yapılan 7 bin 275 konut, bugün Başkan Erdoğan'ın katılımıyla sahiplerini bulacak.

Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 46 bin, Hatay, Osma- niye ve Adana'da 10 bin 840, Malatya'da 6 bin 100 ve Elazığ'da 2 bin 255 konutun teslimatı yapılacak.

Başkan Erdoğan, asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1'inci yılında depremden zarar gören illeri ziyaret edecek. Erdoğan, bölgede devam eden çalışmaları inceleyerek, konutlatın teslimini gerçekleştirecek. Bugün Hatay'da 7 bin 275 konutu teslim etmesi beklenen Erdoğan, yarın Gaziantep'te, hafta içi ise Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da depremzede vatandaşlarla buluşacak. Erdoğan, depremin yıldönümü 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta olacak. Depremin merkez üssü Pazarcık'ta incelemelerde bulunacak olan Erdoğan, 41 bini şehir merkezlerinde toplam 46 bin konutun depremzedelere teslim törenine katılacak. Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de eşlik etmesi bekleniyor.