3.5 yıllık davamızı bir gecede sattılar! İşçilerden İBB ve belediye iş sendikasına isyan

İSTON ve İSBAK çalışanları, İBB ile imzalanan toplu sözleşmeyi reddetti. Belediye çalışanları gece yarısı imzalanan sözleşmeyi sendika binası önünde protesto etti, “3.5 yıldır süren davayı bir gecede masada sattılar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Belediye-İş Sendikası yönetimi arasında, dün gece saatlerinde toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, İSTON A.Ş, İSBAK A.Ş VE sendikaya bağlı diğer İBB çalışanları tarafından tepki topladı. Belediye-İş Sendikası'na bağlı çalışanlar, sendikanın Fatih'teki binasının önüne gelerek eylem yaptı. Çalışanlar, sloganlar atarak sendika yönetimini bina dışına çağırdı. Bina kapısında ve çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Grup adına gazetecilere açıklama yapan belediye işçisi İbrahim Dalkılıç, grev haklarının kısıtlandığını, maaşlarının çok düşük olduğunu belirterek şöyle konuştu:

'BİZ YAPTIK, OLDU' DAYATMASI

"Talebimiz insanca maaş alıp, insanca hizmetimize devam etmek. 3,5 yıldır devam eden davayı bir gecede masada sattılar. Kimseye haber vermediler. 'Arkadaşlar, fiyat budur, kabul ediyor musunuz, greve mi gitmek istiyorsunuz?' demeleri gerekirken 'Biz yaptık oldu.' modeline getirdiler. İnsanların da sabrı taştı."

2019 SONRASI SEFALET

Hasan Uslu ise "2019'dan sonra sefalete sürüklendik. Yaklaşık 1 yıldır asgari ücrete çalışıyoruz. Yatan maaş 12 bin lira. Zam denilen bir şey bizde yok. Biz sadece enflasyon farkı alıyoruz. Herkesin iki dünya borçları var. Bu arkadaşların bize verdiği 20 bin TL. Verilen sus payı. Ekrem Başkan bu adaletsizliğin önüne geçsin" dedi.

Protestocu grup, sendika yetkilileriyle görüşene kadar eylemlerini devam ettireceklerini bildirdi. Çevik Kuvvet ekipleri, sendika binasının bulunduğu sokakta güvenlik önlemi aldı.