34 ülkeyi Türk İHA'sı koruyor

Başkan Erdoğan, “Bugün 34 ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA'ları koruyor. Önümüzdeki yıllarda daha modernini, daha güçlüsünü yapacağız” dedi.

Başkan Erdoğan, "Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA'ları koruyor. Uçak gemimizin bir üst segmentini yapacağız. Türkiye, savunma sanayii alanında adeta destan yazıyor" dedi.

Başkan Erdoğan, partisinin Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Mitinge yaklaşık 75 bin Adanalının katıldığını duyuran Başkan Erdoğan, "Adana'nın yoldaşlığıyla iftihar ediyoruz. Adana'nın gerçek belediyeciliğe olan hasretini dindirmeye az kaldı. Adana 31 Mart'ta yeni bir zafer yazacak" ifadelerini kullandı.

KÜRESEL GÜÇ YOLUNDAYIZ

Vesayet güçlerini, terör örgütlerini dize getirdiklerini belirten Erdoğan, "15 Temmuz'da biz milletimizle sırt sırta vererek FETÖ'cü hainlere dar ettik. Ülkeyi işgal teşebbüsleri karşısında asla geri adım atmadık. Dış politikada Avrupa'dan aferin almaya çalışarak değil, Türkiye sadece bölgesel bir güç olmaktan çıkıp küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Libya'da, Karabağ'da biz varız. Türkiye kardeşleriyle ele ele, omuz omuza veriyor" dedi.

DÜNYAYI BİZ KORUYORUZ

Dış politikada Türkiye'nin artan itibarının gerisinde güçlü bir savunma sanayiinin olduğunun altını çizen Erdoğan, şu mesajı verdi: "Dış politikada, Avrupa'dan 'aferin' almaya çalışan değil, dik ve dirayetli duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumundayız. Bugün 34 farklı ülkenin semalarını Türk İHA ve SİHA'ları koruyor. İHA ve SİHA'lar ile dünyada ilk 3 ülkeden biriyiz. Türkiye savunma sanayii alanında adeta bir destan yazıyor. Güçlü savunma sanayii ile dünyada söz sahibi olduk. KAAN ile 5. nesil uçak üretebilen 4 ülkeden biri olduk. Bunlar sadece başlangıçtı. Daha fazlasını, gelişmişini, ilerisini yapacağız. Şimdi uçak gemisinin bir üst segmentini yapacağız. Yeni müjdelerimiz yolda. Biz 'yaparız' dedik mi yaparız. Son 4 gündür dünya KAAN'ı konuşuyor. Dostlarımız güven duyarken rakiplerimiz endişeye kapılıyor. Bizdeki mankurtlaştırılmış zihinler KAAN'a bakınca kalorifer peteği, süpürge sapı görüyor. Ama Asya'dan Afrika'ya yüz milyonlar, güçlenen Türkiye görüyor. Bu umutları boşa çıkarmayacağız, Türkiye'yi her alanda kalkındırmayı sürdüreceğiz."

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulanan Erdoğan, "Birbirleriyle uğraşmaktan, parti içi kavgadan fırsat bulamadığı için başka konuyla ilgilenemiyorlar. Kapalı kapılar ardında birbirlerinin kuyusunu kazıyor, kirli ittifaklarla DEM'leniyorlar, şaibeli pazarlıklara seçim kazanma peşinde koşuyorlar. Adana kendi iradesini çantada keklik kabul edenlere yol vermez, eser nasipsizlerini sırtında taşımaz" dedi.

ŞERO'YU SOKMAYACAKLAR

Mayıs seçimlerinde 6'lı masanın istediği sonucu alamayıp tüm suçu Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklediğini belirten Erdoğan, "Genel başkanlarını partiden öyle bir kazıyıp attılar ki neredeyse kedisi Şero'yu bile kapıdan içeri sokmayacaklar. Seçim gecesi 'kazandık' diyerek milletin aklı ile dalga geçiyorlardı" eleştirisinde bulundu.

ADANA'YA DEV YATIRIM

Adana'ya 21 yılda 279 milyar liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan, "Şehirdeki tüm demiryolları ve Adana-Mersin demiryolunu yenileyip, ilave hat yaptık. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalar sürüyor. Havalimanımıza ilaveten, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı bu yıl hizmete sunuyoruz. Adana'da TOKİ vasıtasıyla 18 bin 400 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Adana'yı hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız" diye konuştu.

BAYBURT MESAJI

Erdoğan dün ayrıca Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümünü gönderdiği video mesajla tebrik ederek, canları pahasına vatana sahip çıkan kahramanları rahmetle andı. Erdoğan "Rekor oyla bizden desteğini esirgemeyen başta İstanbul olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan Bayburtlu kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

DOĞUM GÜNÜ TEBRİĞİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başkan Erdoğan'ın 70. doğum günü kutladı. Aliyev, şu ifadelere yer verdi: "Yaşamınız, vatana ve halka sadakatle hizmet etmenin örneğidir. Siz, kardeş Türkiye'nin refahı, bugünkü gelişmesi ve uluslararası arenada hak ettiği yeri alması için özveriyle çalışan büyük şahsiyet, seçkin devlet adamısınız. Ülkenizi dünyanın en önde gelen ve güçlü devletlerinden biri haline getirdiniz. Siz, Azerbaycan halkının gerçek dostusunuz."