30 yıllık hasret böyle bitti

Terör örgütü PKK'nın baskısı yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan Hakkarililer, yıllar sonra 150 araçlık konvoyla köylerine döndü.

Hakkari Çukurca'ya 15 kilometre mesafedeki 300 hane ve 900 nüfusa sahip olan Kurudere Köyü, 1990 yıllarında terör örgütü PKK'nın baskısı nedeniyle boşaltıldı. Burada yaşayanlar, çevre illere veya batı şehirlerine göç etmek zorunda kaldı. Terör nedeniyle geri dönemeyen köylüler, 30 yıl sonra 150 araçlık konvoyla yuvalarına geri döndü.

KÖYÜ ASKERLER KORUYOR

Köylerinde olmanın sevincini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, burada ceviz, üzüm ve sumak topladı. Köylerini yıllar sonra gören kadınlar ise Kürtçe ağıt yaktı, uzak kalmalarına sebep olanlara beddua etti.

Köylerine girişin 30 yıldır yasak olduğunu belirten Nihat Arslan, "Yıllar sonra köyümüzü görmek nasip oldu. Bayağı kalabalık geldik. Keşke bunları yaşamasaydık ve köylerimizden gitmek zorunda kalmasaydık. Başka köyler gibi köyümüzde olup tarımla uğraşsaydık. Çok mutluyuz. Çocukluğumuz buralarda geçti. Şu an köyümüz güvenli, her yerde askerler var. Temelli köyümüze yerleşmek, tarımla uğraşmak istiyoruz" dedi.

5 terörist teslim oldu

PKK terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubu daha teslim oldu. Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri tespit edildi. 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 151'e yükseldi.

İki operasyonda 15 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 10 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı da Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Herekol Dağı kırsalında tespit edilen PKK/KCK mensubu 5 teröristin, jandarma insansız hava aracı (J-İHA) ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) destekli hava harekatıyla etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Nöbetteki annenin isyanı: Gelmezsen sütümü helal etmeyeceğim

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan 233 ailenen başlattığı evlat nöbeti, 749'uncu güne girdi. 2015'te kaçırılan oğlu Baran için Van'dan gelen ve oturma eylemini sürdüren Solmaz Örünç, evladını HDP'nin kaçırıp PKK'ya teslim ettiğini söyledi. Son nefesine kadar oğlunun peşini bırakmayacağını belirten Örünç, "Baran'ımı onlara yem etmeyeceğim. Oğlum, sesimi duyuyorsan gel, adalete teslim ol. Bak 32 kişi gelip teslim oldu, bir gün bile kelepçe takmadılar ve ailelerine teslim ettiler. Gel, o sevinci sen de bana yaşat. Ölmeden seni göreyim, oğlum eğer gelmezsen sütümü sana helal etmeyeceğim. Ölsem 'ah Baran' diye gözü açık gideceğim" dedi.