30 Ağustos Zafer Bayramı kaçıncı yılı? 30 Ağustos Zafer Bayramı kaç yaşında?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi ve ulusal bir bayramdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı kaçıncı yılı kutlanacak? 30 Ağustos Zafer Bayramı kaç yaşında? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı'na dair tüm detaylar...

30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin başarıyla sonuçlanmasıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl büyük bir coşku içinde kutlanıyor. Peki, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kaçıncı yılını kutlayacağız? 30 Ağustos Zafer Bayramı kaç yaşında? İşte tüm merak edilenler...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KAÇINCI YILI KUTLANACAK?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bu yıl 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutlayacağız.

30 Ağustos Zafer Bayramı anlam ve önemi nedir? 30 Ağustos 1922'de neler oldu?

ZAFER BAYRAMI'NIN ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharrebesi, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandı. Düşman ordusunu tamamen yurttan atmak amacıyla bir yıl kadar süren hazırlık döneminden sonra 26 Ağustos 1922'de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz'u başlattı. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, muharebeyi yönetmek üzere Genelkurmay Başkanı Fevzi Çakmak Paşa ve Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa ile Afyon Kocatepe'ye geçti.

26 Ağustos'ta 04.30'da başlayan taarruzda Türk askeri birkaç saatte süngü hücumu yaparak Tınaztepe'yi kontrol altına aldı. Ardından Belentepe ve Kalecik Sivrisi düşman işgalinden kurtarıldı.

İlk gün 1. Ordu birlikleri Büyük Kaleciktepe'den Çiğiltepe'ye kadar 15 kilometrelik bir bölgede birinci hat mevzilerini ele geçirdi.

27 Ağustos Pazar günü Afyonkarahisar, 8. Tümen tarafından kurtarıldı. 28 ve 29 Ağustos'ta da devam eden muharebede düşmanın 5. tümeni etkisiz kılındı.

29 Ağustos gecesi durum değerlendirmesi yapan komutanlar, hemen harekete geçilip taarruzun kısa sürede sonuçlandırılmasını kararlaştırdı ve planın 30 Ağustos'ta aksamadan uygulanması için önlemler alındı.

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı'nda kazandığı en önemli zaferin arifesinde, 30 Ağustos sabahında Zafertepe Çalköy'de birliklere taarruz emrini verdi. Onun bizzat yönettiği Dumlupınar'daki meydan muharebesinde kahraman Mehmetçik, Yunan birliklerini Allıören, Keçiler, Kızıltaş Deresi yolunun iki yanında tamamen sarıp imha etti.

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos'ta zaferle noktalandı.

Mustafa Kemal Paşa, zafer sonrası 1 Eylül'de Dumlupınar'da, Batı Cephesi'ndeki tüm subay ve erlere okunmak üzere yayımladığı bildiride, "Bütün arkadaşlarımın, Anadolu'da daha başka meydan muharebeleri de verileceğini göz önünde bulundurarak ilerlemesini ve herkesin akıl gücünü ve yurtseverliğinin kaynaklarını kullanarak, yarışmayı bütün gücüyle sürdürmesini talep ederim. Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!'' emrini verdi.

30 Ağustos PTT açık mı, çalışıyor mu? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda PTT kapalı mı?

30 Ağustos'ta bankalar açık mı, kapalı mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?