3 yılda 16 bin 650 terörist öldürüldü

Güvenlik güçleri, ülkenin huzurunu bozan ve hain saldırılarla sivilleri de hedef alan PKK’ya yönelik 24 Temmuz 2015’ten itibaren düzenlenen operasyonlarda 16 bin 650 terörist etkisiz hale getirdi. 

NATO’nun en büyük ikinci ordusu

Jandarma, polis, asker ve MİT personeliyle “tek yumruk” halinde terör örgütünü bitirmek için harekete geçen güvenlik güçleri, YPG/PKK’nın yığınak yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile yurt dışındaki bazı bölgelerde adeta ‘süpürme’ operasyonları gerçekleştirdi. Terörle mücadeledeki bu başarıda, NATO’nun en büyük ikinci ordusu olan TSK’nin envanterine giren İHA, SİHA ve yerli silahların ciddi katkısı oldu. Terör örgütünün hain saldırıları karşısında gerek yurtiçi gerekse yurtdışında terörle mücadele eden güvenlik güçleri, 24 Temmuz 2015 ‘ten sonraki yaklaşık 3 yılda başarılı operasyonlara imza attı.

DAĞ TAŞ TERÖRİST ARADILAR 

Genelkurmay Başkanlığı ile polis ve jandarma yetkililerinin verdiği bilgilere göre, yurtiçi ve dışında devam eden hava ve kara operasyonlarında 16 bin 650 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Bitlis, Van, Tunceli ve Siirt başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğudaki kırsal alanlarda kar, tipi, yağmur ve çamur dinlemeden dağ, taş dolaşarak teröristlerin peşine düştü. Kış koşulları nedeniyle zor şartlarda kar kalınlığının yaklaşık 2 metreye ulaştığı kırsal alanlarda orta ve büyük çaplı operasyonlar düzenleyen güvenlik güçleri, zaman zaman soğuk havaya rağmen nehir ve derelere de girerek mağaralarda terörist aradı. 

AFRİN’DE BÜYÜK TEMİZLİK  YAPILDI

TSK, bu operasyonların yanı sıra hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin’de YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak” üzere 20 Ocak 2018’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı sürdürüyor. İnsani yardımların bölgeye erişimini sağlayan TSK, Afrin’deki hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Havadan F-16 ve silahlı İHA’lar, karadan tam donanımlı operasyon timleriyle YPG/PKK mensuplarına nefes aldırmayan güvenlik güçleri, yurtiçi ve dışındaki operasyonlarla örgüte ağır darbe vurdu.