3. dozları olun kapanmayalım

İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu, birkaç hafta sonra İstanbul'un da Avrupa gibi yüksek vakalarla karşılaşabileceğini belirtti, ‘kapanma yok' dedi. Memişoğlu vatandaşlara ‘3. dozu yaptırın' çağrısında bulundu.

DHA

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yılbaşında yeni bir kısıtlama veya kapanmanın söz konusu olmadığını söyledi. Herkesin kişisel tedbirlere dikkat etmesi gerektiğini, korku ve panikle değil; tedbirle pandemiye karşı mücadelenin kazanılabileceğini belirten Memişoğlu, yönetilebilir bir salgın süreci yaşansa da, Omicron nedeniyle Avrupa'da hızla artan vaka sayılarının bir süre sonra İstanbul ve Türkiye'ye de yansıyacağına işaret ederek şöyle konuştu: "Rehaveti bitirelim. Çünkü görüyoruz ki Omicron'un bulaşıcılığı çok yüksek, özellikle Avrupa ülkelerinde, İngiltere, Almanya ve Fransa'da vaka sayılarında ciddi artışlar var.

5. DALGA İHTİMAL DAHİLİNDE

"Bu ciddi artışlar eskisi gibi ölüm veya yoğun bakıma yatışlara çok yansımasa da maske, mesafe ve aşılanma konusunda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Herkesin kısıtlaması veya kontrolünü, kendisinin yapabileceğine ve bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Bir kısıtlama ya da yasaklama şu anda söz konusu değil. Ama tabii ki vaka sayıları da kontrol edilerek bu kararlar veriliyor. İstanbul'da 5'inci dalga olma ihtimali yüksek. Birkaç günlük bir artış var ama önümüzdeki süreçte göreceğiz. Delta varyantındaki gibi hastanelerde yatışa yansıyan bir yükseliş yok. Nisan-Mayıs gibi rahatlayacağımızı düşünüyorum ama önümüzdeki birkaç hafta çok önemli. Sağlık sistemimiz olası bir artışa hazır. Aşılama oranımız yüzde 75'e ulaştı. Ek dozlarını yaptırma konusunda da vatandaşlarımızın hastaneye başvurularında yoğun talep var. Aşılarımızı tamamlayalım, kişisel tedbirlerden asla ödün vermeyelim. İstanbul'da çok yakın zamanda Turkovac'ı vatandaşlarımıza uygulamaya başlayacağız."