3 aylar ibadetleri nelerdir? İşte merak edilenler

3 aylar ibadetleri nelerdir, Hz. Muhammed Efendimiz mübarek 3 aylarda nasıl dur eder, 3 ayları karşılama orucu tutar mıydı soruları merak edildi. 19 Mart Pazartesi 3 ayların birincisi Recep ayı başlıyor. Allah'ın ayı olan bu ayda Hz. Muhammed'in Recep ayı özel duası söyleydi; Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı! 3 aylar ibadetleri Hz. Muhammed duası- namazı kaç rekat nasıl kılınır? 3 aylar ibadetleri Hz. Muhammed duası- namazı kaç rekat nasıl kılınır?

3 aylar ibadetleri nelerdir, 3 aylar duası var mıdır, ve 3 aylar namazı kaç rekat kılınır Muhammed'in 3 aylar özel duası nasıldır soruları mübarek 3 ayların ilki Recep ayının başlamasıyla merak edildi. Müslümanlar için mübarek aylardan biri olan Recep ayı yarın, 19 Mart Pazartesi günü başlıyor. 

İFTAR VE İMSAK VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

2018 KANDİL TARİHLERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu mübarek ayların manevi değerine Hz. Peygamber işaret etmiş ve şöyle buyurmuşlardır:

“Recep Allah"ın ayı, şaban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayıdır." (Aclûnî, Keşfu'l-Hafâ, I, 423, Hadis No: 1358)

“Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi ramazana kavuştur." (Ahmet b. Hanbel, Müsned, I, 259)

“Allah'ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!"

3 AYLARDA HZ. MUHAMMED'İN DUASI NEYDİ

 Önce, üç aylarımız boyunca hep tekrar edeceğimiz Hz. Muhammed'in şu özel duasıyla girelim konumuza:

-Allah'ım, mübarek kıl bize Recep ve Şaban'ı; affımıza vesile eyle Şehr-i Ramazan'ı!

ÜÇ AYLARDA NASIL İBADET EDİLİR?

"Bu ay ve sonraki iki ay, bizlere sunulmuş büyük bir fırsattır. Fırsatı değerlendirmeliyiz. Belki bir daha bu fırsatı yakalayamayız. Geçen sene bu günleri yaşayıp, bugün aramızda olmayanlar yok mu? Günahlardan pişman olarak kendimize yeni bir rota çizelim. Günahın, düşmanlığın, azgınlığın, zulmün sonu ve faydası yok. Sonu hüsrandır, pişmanlıktır. Gelin tez elden kendimizi sorgulayalım. Fırsatı tepmeyelim.

Nefis muhasebesi yapalım. Bol bol dua edelim. Kaza namazı kılalım. Hastaları ziyaret edelim. Küsleri barıştırıp kalbimizi açalım. İyi işlere devam edelim. Borçlulara yardım edelim. Mazlumun yanında olalım. Yara saran el olalım. Zalimin yüzüne haykıralım. Karanlık sayfaları yırtıp, yeni aydınlık, temiz sayfa açalım."