29 yıllık katliama yeni iddianame! Başbağlar davası yeniden görülüyor

29 yıl önce 33 vatandaşın terör örgütü tarafından kurşuna dizildiği Başbağlar Katliamı ile ilgili dava yeni delil ve tanık ifadelerinin yer aldığı iddianameyle yeniden görülecek.

PKK'lı teröristler, 29 yıl önce Erzincan Başbağlar Köyü'nde katliam yaptı. Genç yaşlı demeden 33 vatandaşı kurşuna dizdiler, şehit ettiler. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı katliamdan 29 yıl sonra yeni bir iddianame hazırladı. TRT Haber o iddianamenin detaylarına ulaştı.

DELİLLER İNCELENDİ

PKK'lı 100 kişilik grubun sözde gerekçeleri üç gün önce yapılan Madımak Katliamı'ydı. Teröristler telefon ve elektrik hatlarını kestiler. Akşam ezanını yarım bıraktırarak köyün erkeklerini meydanda topladılar. Vatandaşları acımasızca kurşuna dizdiler, köyü ateşe verdiler. Soruşturma kapsamında deliller bir kere daha incelendi. Mağdurların yeniden ifadeleri alındı. Teröristlerin de fotoğrafları teşhis ettirildi.

İLK DURUŞMA 17 EKİM'DE

12 Nisan 2002'de Başbağlar Muhtarlığı'na M.K. isimli şahıstan gelen ihbar mektubu da iddianademede yer aldı. Mektupta şunlar kaydedildi: "Sivas olayını bahane eden bazı şahıslar beni ve üç kişiyi dağdan alıp Başbağlar'a getirdi. Olayı organize edenler O.Y. ve H.Ö. Bu şahıslara Almanya'dan 100 bin mark geldi ve bunu aralarında bölüştüler, bana ise herhangi bir para ödenmedi." Mektup delil olarak saklanmak üzere Erzincan adliyesi adli emanetine alındı. Davanın görülmesi ise 17 Ekim'de başlayacak.