28 Şubat davasında cezaları kesinleşmişti... Çetin Doğan ile Çevik Bir cezaevine gönderildi

28 Şubat davasında cezası kesinleşen, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir'in de olduğu 14 emekli askerden Ankara'da bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker ceza infaz kurumuna gönderildi. Hakkında yakalama kararı verilen emekli generaller Çetin Doğan ile Çevik Bir de cezaevine gönderildi.

AA

28 Şubat davasında haklarındaki hapis cezası kesinleşen 14 kişiden Ankara'da bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker, ceza infaz kurumuna gönderildi. Hakkında yakalama kararı bulunan emekli generaller Çetin Doğan ile Çevik Bir de cezaevine gönderildi.

AA'nın haberine göre, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen, haklarında yakalama kararı verilen 14 emekli generalden Ankara'da gözaltına alınan 4'ü, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, sağlık kontrolünün ardından infaz savcılığına sevk edildi.

Emekli generaller Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker, infaz savcılığındaki işlemleri sonrası ceza infaz kurumuna teslim edilmek üzere polis nezaretinde Ankara Adliyesi'nden ayrıldı.

Yargıtayın, 28 Şubat davasında 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını 9 Temmuz'da onamasının ardından dün Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, bu 14 kişi hakkındaki hükmün kesinleşme kararını infaz savcılığına göndermişti.

BİR VE DOĞAN KOVİD-19 TESTİNİN ARDINDAN CEZAEVİNE KONULDU

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 sanık hakkında yakalama kararı vermesi üzerine, sanıklar arasında bulunan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir (82) ve Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'a (81) cezaevin konulmadan önce Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kovid 19 testi yaptırıldığı öğrenildi. Sanıklar, yapılan testin ardından polis ekipleri tarafından aynı anda farklı araçlar ile Muğla E Tipi Cezaevi'ne getirildi.

EMEKLİ KORGENERAL HAKKI KILINÇ TUTUKLANDI

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 sanık hakkında yakalama kararı vermesinin ardından, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Hakkı Kılınç, sağlık kontrolü sonrası Manavgat Adliyesi'ne sevk edildi. Hakkı Kılınç işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.