27 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? 27 Haziran sokağa çıkma yasağı kaçta başlayacak, kaçta bitecek?

Bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar önümüzdeki hafta içinde aynı uygulamanın olup olmayacağını merak ediyorlar. 27 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? 27 Haziran sokağa çıkma yasağı kaçta başlayacak, kaçta bitecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. ÖSYM tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) 27 Haziran'da yapılacak. 27 Haziran sokağa çıkma kısıtlamasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

27 Haziran sokağa çıkma yasağı ile ilgili araştırmalar güncel olarak gerçekleştiriliyor. Bu hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının önümüzdeki hafta nasıl olacağı merak ediliyor. 27 Haziran sokağa çıkma yasağı var mı? 27 Haziran sokağa çıkma yasağı kaçta başlayacak, kaçta bitecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Gelecek hafta uygulanacak sokağa çıkma yasağına dair detaylar belli oldu. İşte tüm merak edilenler..  

27 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS); Birinci oturumu 27 Haziran 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu günde belirli saat aralıklarında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

27 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇTA BAŞLAYACAK?

27 Haziran cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

YKS sınavlarının yapılacağı günlerde başta sınava girecek adaylar ve yakınları ile sınav görevlilerinin (otobüs, minibüs, dolmuş, taksi vs.) gibi şehir içi toplu ulaşımlarında herhangi bir aksama olmaması için Belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve ihtiyaca göre sefer sayıları artırılacak

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak gün ve saatlerde; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla açık bulanacak.