25 milyon turist yolda

Aşılama arttı, yasaklar kalktı, turizm hareketlendi. Pandemide daha çok izole tatilin tercih edildiğini ve villalara talebin arttığını belirten Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Alkaya, “25 milyon turist hedefini yakalarız” dedi.

SERDAR SAĞLAM

Kısıtlamaların kaldırılması turizmde yeni bir dönemin başlangıcı olurken, sektör de umutlu. İç piyasada hareketlilik artarken, Rusya'nın ardından Avusturya ve Almanya'dan gelen güzel haberler de turizmciyi sevindirdi. AKŞAM'a yeni sezona ilişkin beklentilerini anlatan Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Güvenli Turizm Sertifikası'nı ciddiyetle uyguluyoruz" dedi.

TURİSTLER GÜVENİYOR

Açık büfelerin vitrin arkasına alındığını, yeme-içme ünitelerinin koruma çemberinde olduğunu ifade eden Alkaya, "Bulaş ihtimalini minimuma indirdik. Turist de bunu görüyor ve kendini güvende hissediyor" açıklamasında bulundu. Sektör bu sene 20-25 milyon arası turist bekliyor. Alkaya da beklentiler hakkında "Sektör olarak bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Aşılama süreci hızlandı. Bu bizi daha rahat günlere götürecek" dedi.

ÖZEL HAVUZA İLGİ ARTTI

İnsanların tatil yapmayıçok özlediğini vurgulayan Alkaya, "Gelecekte ne olacak belli değil. Ama önlemlerle birlikte seyahat de tatil de yapılabilir. Belki bir süre daha bazı önlemler uygulanacak" ifadelerini kullandı. İç pazarın da hareketlendiğini belirten Alkaya, "İnsanlar Kurban Bayramı'nda artık evlerinden çıkıp tatil yapabilme özlemindeler" diye konuştu. Alkaya, pandemi nedeniyle izole ürünlere olan talebin arttığını belirterek, "Bizim Azur villalarımız var. Bunlar Türk turizmine damga vuran her daim ilgi görmüş villalarımız. Pandemide daha çok ön plana çıktı. Önünde deniz suyuyla beslenen belli ölçüde mahremiyeti olan havuzları, kendi yaşam alanları var. Bunlara son dönemde ilgi arttı" diye konuştu.

ŞİMDİ GÖZLER İNGİLİZLERDE

Otellerin ne zaman tam kapasiteye ulaşabileceğine ilişkin sorumuza Alkaya, şu yanıtı verdi: "Kapalı olan pazarlar açıldıkça oteller dolacak. Ruslar gelince doluluklar büyük ölçüde arttı. Türki Cumhuriyetler'den ve Doğu Avrupa'dan da geliyorlar. Ama ana pazarlar çok önemli. Ne yazık ki İngiltere bizi kırmızı listede tutmaya devam ediyor. En kısa sürede çıkmayı bekliyoruz. Çünkü oradan çok sayıda golf turisti ağırlıyoruz."

ALMANYA'DA YOĞUNLUK: BİRÇOK UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Yasağın kalkmasıyla Alman turistler de soluğu Türkiye'de almaya başladı. Bekleyen talebin gerçekleşmesiyle Düsseldorf Havalimanı'nda Türkiye'ye yönelik uçuşlarda ciddi yoğunluk yaşandı. Bu nedenle bazı uçuşlar iptal edildi. Duruma tepki gösteren Alman turistler havalimanında uzun kuyruklar oluşturdu.

5 AYLIK TURİST 1 AYDA GELDİ

Antalya'da yaz sezonuyla birlikte hareketlilik arttı. Fraport TAV Antalya Havalimanı verilerine göre, bu yılın ilk 6 aylık döneminde kente gelen toplam turist sayısı 1.5 milyona yaklaştı. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle ilk 5 ayda 747 bin turist gelirken, haziran ayında 5 aylık döneme yakın 721 bin 40 turist geldi. İlk sırada 417 bin turistle Ukrayna, ikinci sırada 406 turistle Ruslar yer aldı.