23 yıl sonra gelen karar... Müebbet cezası var tutuklama yok

İstanbul'da 23 yıl önce 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın başına çekiçle vurulup boğazı kesilerek öldürülmesi ile ilgili baba Nezih Çikitaş hakkında yerel mahkemenin verdiği ‘beraat' kararını istinaf mahkemesi bozdu.

AKŞAM

NESLİHAN KESKİN

Dün görülen duruşmaya 6 ay tutuklu kalıp salıverilen baba Nezih ile üvey anne Ş. Çinkitaş katıldı. Savcı, baba Nezih Çinkitaş hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, üvey anne Ş. Çinkitaş hakkında ise olay anında evde olmadığı için beraat kararı verilmesini istedi. İstinaf mahkemesi, baba Çinkitaş'a iyi halden müebbet hapis cezası verdi ancak tutuklama kararı çıkmadı. Çinkitaş hakkında adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağı getirdi. Üvey anne Ş. Çinkitaş'ın beraat kararı ise onandı.

Avukat Hasan Kocabey, "22 yıllık meslek hayatımda müebbet hapis cezasına çarptırılan bir kişinin tutuksuz yargılanması kararını ilk kez duyuyorum" dedi.

ACILI ANNE İSYAN ETTİ

AKŞAM'a konuşan anne Yılmazer, "Ömrümü kızımın katillerinin yargılanmasına adadım. Müebbet hapis cezası çıkarken tutuklama nasıl gelmedi inanamadık. Ben ömrüm yettiğince kızım için adalet aramaya devam edeceğim" dedi.