22 yaşında beldeyi yönetecek

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde belediye başkanlığını seçimlere bağımsız giren Zeynep Çelik (22) kazandı. Türkiye'nin en genç kadın belediye başkanı olan Çelik, “5 yıl boyunca Kalkım'a yakışır hizmeti getirmeyi kendime borç biliyorum” dedi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde bağımsız aday Zeynep Çelik, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanarak, Belediye Başkanı oldu. Çelik, Türkiye'nin en genç kadın Belediye Başkanı olma unvanını da kazandı. 5 yıl boyunca Kalkım'a hizmet edecek olan Çelik, "Hep birlikte çıkmış olduğumuz bu hizmet yolunda desteklerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim. Kalkım'a yakışır hizmeti getirmeyi, halkımıza değer vermeyi önümüzdeki 5 yılın her gününde kendime borç bilerek sizlere layık olacağım. Bu başarı hepimizin" dedi.

EN GENÇ BAŞKANLAR

AK Parti Karabük Belediye Başkanı adayı Özkan Çetinkaya (36) ile Düzce'nin Yığılca İlçesi'nde, AK Parti Belediye Başkan adayı, 32 yaşındaki Selami Savaş ipi göğüsleyerek en genç başkanlar oldu.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde, 31 yaşındaki CHP'nin adayı Hüseyin Can Güner kazandı. İstanbul Tuzla'da 1993 doğumlu CHP'nin adayı Eren Ali Bingöl ipi göğüsledi. Bodrum Belediyesi'nin yeni başkanı 30 yaşındaki CHP'li Tamer Mandalinci oldu. Avcılar'da, 33 yaşındaki CHP'li Utku Caner Çaykara belediye başkanı seçildi.

CHP'nin Çeşme Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği 33 yaşındaki Lal Denizli, seçimi önde bitirdi.