21 yaşındaki Rojin'e ne oldu? Dikkat çeken detay!

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş'ten son dakika itibarı ile haber alınamıyor. En son izlenen görüntülerinde kamera açısından çıkan Rojin, o andan itibaren ortadan kayboldu. Rojin'e ait telefon, jandarma kriminale gönderildi.

İHA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor.

ROJİN, O ANDAN İTİBAREN ORTADAN KAYBOLDU

Rojin Kabaiş, üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır'dan Van'a geldi. 27 Eylül 2024 günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Kabaiş'ten bir daha haber alınamadı. Kameralara yansıyan görüntülere göre, yolda annesiyle görüntülü konuşan ve ardından bir büfeden alışveriş yapan genç kız, sahile ulaşarak bir süre bankta oturup gölü izledi. Kamera açısından çıkan Rojin, o andan itibaren ortadan kayboldu.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SEFERBER OLDU

Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri 7'nci günde de arama çalışmalarını sürdürdü. Van Gölü sahilinde çevik kuvvet polisleri, arama köpekleri, gölde ise jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla arama çalışmalarını sürdürüyor.

TELEFONDA YÜKSEK DÜZEYLİ ŞİFRE

Öte yandan Emniyet Müdürlüğüne götürülen Rojin'e ait telefon, yüksek düzeyde şifre oluşturulduğu için kriminal için Jandarma Komutanlığı'na gönderildiği belirtildi. Arama çalışmalarının ikinci gününde polis ve jandarma ekipleri, Bardakçı Mahallesi'e giriş ve çıkış yapan 100'den fazla aracın da incelendiğini bildirdi. Rojin'in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu'nda kalan arkadaşları ile Diyarbakır'daki 38 akraba ve komşusunun yazılı ve sözlü olarak ifadelerinin alındığı belirtildi.

GÖLDE DEMİR ÇUBUKLARLA ARAMA

Polis helikopteri havadan tarama yaparken, 60 kişilik ekip de gölün derin olmayan bölgelerinde demir çubuklarla arama yapıyor. Geniş bir alanda sürdürülen aramaların akşam saatlerine kadar süreceği belirtildi.

Van'da arama çalışmalarında son durum! 6 gündür kayıp olan Rojin bulundu mu?

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme!