2025 yılında 11 şehir ‘deprem bölgesi' olarak anılmayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak” dedi.

Yeniden bakan olduktan sonra ilk ziyaretlerini deprem bölgesine yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün de Adıyaman'a gitti. Adıyaman'ın merkez İndere Bölgesi'nde yapımı devam eden kalıcı konutları inceleyen Bakan Kurum, "2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak. 11 ilimiz tam aksine güçlü altyapısıyla, güçlü konutlarıyla, güçlü sanayisiyle, turizmiyle bölgenin lider şehirleri konumuna gelecek" dedi.

AYDA 30 BİN EV TESLİM

Depremlerden etkilenen 11 ili ayağa kaldırmak için çalıştıklarını söyleyen Kurum, "Bugün 11 ilimizde 276 bin konutun şantiyesi hızla ilerliyor. Toplamda 441 bin hak sahibi vatandaşımız için il il yerinde gidip tespitleri yapmak suretiyle gerek şehrin çeperindeki belirlediğimiz alanlarda gerekse şehrin içindeki rezerv alanlarda projelerimizi hızlı bir şekilde yürütüyoruz" diye konuştu. Ekiplerin köylerde de çalışmalar yürüttüğünü, deprem bölgesini kısa sürede ayağa kaldıracaklarını dile getiren Kurum, şunları söyledi: "Şu ana kadar 76 bin konutumuzun tüm deprem bölgesinde teslimlerini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bin konutun teslimini gerçekleştiriyor olacağız. Her ay 25-30 bin konutumuzu tüm deprem bölgesinde teslim edip vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutlarda oturmalarına imkan sağlayacağız."

ADIYAMAN'DA 8 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ

Adıyaman'da 8 bin 174 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini belirten Kurum, 45 bin 444 konutun inşasının il ve ilçelerde devam ettiğini söyledi. İncelemelerde bulunduğu İndere Bölgesi'nde ise yaklaşık 16 bin konutun inşaatının sürdüğünü belirten Kurum, "Bakın burada 50 bin Adıyamanlı vatandaşımız yaşayacak" dedi.