2021 Bekçi alımı başvuru tarihi ne zaman? Jandarma bekçi alımı başvuru formu yayınlandı mı?

Bekçi alımları her yıl olduğu gibi bu yılda alınması bekleniyor. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği bekçi alımına ilişkin yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Alımlar Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde gerçekleşiyor. Peki 10 bin bekçi alımı 2021 başvuru tarihi ne zaman? EGM, PA, Jandarma bekçi alımı 2021 başvuru formu yayınlandı mı? Temmuz zamları ne kadar oldu?

Bekçi alımlarına ilişkin ilanlar bir çok iş arayan genç tarafından araştırılıyor. İnternet aramalarında "yeni bekçi alımları ne zaman yapılacak? EGM, PA ve Jandarma mahalle bekçi alımı bu yıl olacak mı? 10 bin bekçi alımı 2021 başvuru formu yayınlandı mı? Maaşlara ne kadar zam yapıldı?" sorusuna yanıt aranıyor. 2021 bekçi alımına ilişkin merak edilen tüm detaylar ve yeni gelişmeler haberimizde.

2021 BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçi alımına ilişkin duyurular Jandarma Genel Komutanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılmaktadır. Henüz 2021 bekçi alımlarına dair resmi bir duyuru yapılmadı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada yeni bir yapılanma sürecine girildiği duyurulmuştu. Bu yeni yapılanma ile birlikte 10 bin bekçi alımı yapılacağı öğrenilmişti.

Ancak Jandarma Genel Komutanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden henüz bir açıklama gelmedi.

Resmi kurumlardan bekçi alımlarına dair net bir tarih verilmese de 2021 bekçi alım tarihleri internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı, EGM'den bir açıklama geldiği takdirde bekçi alımları başvuru şartları ile birlikte 2021 bekçi alım tarihleri haberimizde olacak.

BEKÇİ ALIMLARINDA ARANAN ŞARTLAR NELER?

Bekçi olabilmek için adayların öncelikle erkek ve Türk vatandaşı olmaları, en az lise ve dengi okul, ön Lisans, lisans veya lisans üstü mezunu eğitim görme koşulu aranıyor.

Bunun yanı sıra adayların askerlik görevini bitirmeleri, 30 yaşından büyük olmamaları, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığını sağlık kurulu tarafından raporla belgelemeleri gerekiyor.

Bunların yanı sıra adayların ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü olmamaları, Devlet Memurları Kanununun 48'nci maddesindeki koşulları taşımaları koşulu aranıyor.

Bunların yanı sıra aranan diğer koşullar şöyle:

* Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak.

* Kamu haklarından mahrum olmamak veya kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak.

* Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak.

* En az 167 santimetre boyunda olmak.

* Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak.

2021 TEMMUZ AYINDA BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Açıklanan enflasyon rakamları ile birlikte memur maaşlarına yapılan zamlarda belli olmuş oldu. Böylelikle bekçi maaşlarında en düşük maaş 5.008,221 TL ile ilkokul mezunu bekçilere verilmektedir.

İlkokul mezunu bir bekçi 390 lira zam alarak maaşı 5.008,221 TL olmuştur.

Lise mezunu bir bekçi 404 lira zam alarak maaşı 5.186,079 TL olmuştur.

Üniversite mezunu bir bekçi 422 lira zam alarak maaşı 5.421, 4155 TL olmuştur.