2019'dan beri araştırılıyor: ABD kıyılarında gizemli İHA hareketliliği

ABD'li üst düzey bir donanma komutanı, 2019 yılından beri Kaliforniya kıyılarında gemileri gözlemleyen İHA'ların kimliğiyle alakalı bir bilgiye ulaşamadıklarını ifade etti.

Aksam.com.tr

ABD'de 2019 yılında görülen kimliği belirsiz İHA'lar için incelemeler sürüyor. Söz konusu İHA'ların savaş uçaklarına ayak uydurabilecek düzeyde bir teknolojiye sahip olduğu ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre, Washington DC'de bir etkinlikte konuşan deniz operasyonları şefi Amiral Michael Gilday, yapılan incelemelerin hala deniz istihbaratı tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Söz konusu İHA'ların yalnızca ABD'de tarafından değil, diğer ülkelerdeki havacı ve denizciler tarafından da görüldüğünü belirten Gilday, "Elimizdeki bulguları değerlendirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Güverte kayıt bilgileri üzerinde yapılan incelemelere göre, İHA'ların ticari bir şekilde elde edilebilecek türden araçlar olmadığı, savaş uçaklarına ayak uydurabilecek düzeyde ileri teknolojiye sahip birer cihaz olduğu belirtildi.