PTT ülkemizde milyonlarca müşteriye sahiptir. PTT müşterileri ise şubeler sabah saat kaçta açılıyor, akşam saat kaçta kapanıyor, saat kaça kadar açık merak ediyorlar. PTT çalışma saatleri, mesai saatleri ile çalışma günleri yani hangi günler açık, hangi günler kapalı yazımız devamında yer almaktadır. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü ya da kısa adı ile PTT veya postane, ülkemizin posta örgütüdür. 2013 yılı Mayıs ayında TBMM’de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir. 6 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır. Kuruluşu 1840 yılına dayanan PTT, kurulmuş olduğu günden bu yana büyümesini sürdürmüş ve günümüzde ülkemizin en büyük kurumlarından bir tanesi haline gelmiştir. PTT ülkemizde 5 bini aşkın şubesi ve 50 bini aşkın personeli ile müşterilerine iyi bir hizmet sunabilmek adına tüm gücüyle çalışmalarına devam etmektedir. PTT şubeleri haftanın 5 günü açıktır. Merkez PTT şubeleri dışında tüm PTT'ler cumartesi günü kapalıdır. Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri cumartesi günü 13.30 kadar hizmet vermektedir. Bu saatler, kış aylarında ise 08.30/12.30 ve 13.30/16.30 şeklindedir. Saatler il ve ilçenin durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. (Bazı merkezlerde 08.30/17.30 şeklinde olabilmektedir.)
1 OCAK YILBAŞI GÜNÜ PTT AÇIK MI
1 Ocak 2019 Salı tarihi resmi tatildir ve tüm devlet kurumları, bankalar PTT ile hastanelerin poliklinikleri kapalı olacak. 31 Aralık 2018 günü ise Pazartesi gününe denk geliyor. Vatandaşların ise merak ettiği konu 31 Aralık Pazartesi günü de tatil olacak mı konusu oldu. Peki 31 Aralık Pazartesi günü okullar tatil mi? Kamu personelleri, 31 Aralık günü izinli mi olacak? Bankalar, PTT devlet kurumları ve hastaneler kapalı olacak mı?
PTT SAAT KAÇA KADAR AÇIK?
12.30'a kadar işlem alıyor. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar işlem alıyor ve kapanıyor.
PTT SAAT KAÇTA AÇILIYOR?
PTT şubeleri sabah 8.30'da işlem almaya başlıyor.
PTT HANGİ GÜNLER AÇIK?
PTT şubeleri haftanın 5 günü açıktır. Merkez PTT şubeleri dışında tüm PTT'ler cumartesi günü kapalıdır. Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri cumartesi günü 13.30 kadar hizmet vermektedir. Bu saatler, kış aylarında ise 08.30/12.30 ve 13.30/16.30 şeklindedir. Saatler il ve ilçenin durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. (Bazı merkezlerde 08.30/17.30 şeklinde olabilmektedir.)
PTT Nedir?
PTT, Posta ve Telgraf Teşkilatı kurumunun baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan kuruluş postacılık, bankacılık, lojistik gibi alanlarda uzun süredir hizmet vermektedir. Kurum Tanzimat Fermanı yayınlandıktan sonra Osmanlı Devletine hizmet etmek, habeleşme ihtiyacını gidermek amacı ile kurulmuştur. İlk PTT şubesi İstanbul'da Yeni Camii avlusunda açılmıştır. Ayrıca kurumun ilk personelleri Süleyman Ağa ve Sofyalı Ağyazar'dır. Ayrıca belirtilmelidir ki Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT AŞ olmuştur. PTT Başbakanlığa bağlıdır.
PTT Ne İş Yapar? Hizmet Alanı Nedir?
PTT pek çok konuda hizmet veren bir kurumdur. Mektup ve posta gönderimi, taahhütlü gönderiler gibi pek çok türde gönderi teslimi yapmaktadır. Tebligat işlemleri, telgraf, havale işlemleri, hesap işlemleri, efektif işlemler, fatura ödemeleri, vergi ve ceza ödemeleri gibi pek çok işlem yapabilmektedir. Ayrıca maaş ve yardım ödemeleri, yurtiçi ve yurt dışı kargo işlemleri gibi önemli hizmetler vermektedir.
PTT Personel Alımı İçin Başvuru Şartları Nelerdir?
PTT'nin 2500 kişilik personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aranan genel şartlar şu şekildedir:
Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
Adayların 35 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir.
Adayların kamu haklarından mahrum kalmamış olması gerekmektedir.
Erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması gerekmektedir.
Adayların görev yapmalarını engelleyecek hiçbir engeli hastalığı bulunmaması gerekmektedir.
Adayların 2016 yılı içerisnde KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir.
Adayların hiçbir sosyal güvenlik kurmundan emekli olmamış olması gerekmektedir.
Adayların daha önce çalıştığı kurumdan atılmaması gerekmektedir.