Milli Savunma Üniversitesi MSÜ başvuruları ne zaman? 2019 MSÜ başvuru şartları nedir?

2019 MSÜ başvurularını yapmak isteyenler şimdi MSÜ başvuruları ne zaman başlayacak. MSÜ fakülte ve yüksekokullarında eğitim almak isteyen öğrenciler başvuru tarihilerini merak ediyor. 16 Ocak-27 Şubat’ta ÖSYM’ye yapacak. Peki MSÜ sınavı ne zaman? İşte MSÜ 2019 başvuruları ve sınavı hakkında merak edilenler… 7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Saat 10.15'te yapılacak.

Yayınlanan takvime göre MSÜ başvuru tarihi geldi. MSÜ başvuruları başladı ve birçok aday nasıl başvuracağını araştırıyor. MSÜ başvurularında önemli ayrıntılar da göze çarpıyor. İşte Milli Savunma Üniversitesi başvuru detayları... Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 7 Nisan 2019 tarihinde uygulanacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları 26 Nisan 2019 tarhinde adayların erişimine açılacak. Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.

ÖSYM MSÜ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

7 Nisan 2019 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Saat 10.15'te yapılacak ve 135 dakika sürecek sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. 2019 MSÜ Sınava Giriş Yerlerinin sınava 1 hafta kala yayınlanması bekleniyor.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 7 Nisan 2019 tarihinde uygulanacak. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları 26 Nisan 2019 tarhinde adayların erişimine açılacak.

MSB SUBAY ALIMI ŞARTLARI NELER?

Subay alımı YAŞ şartı: 1 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (1 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (1 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular), Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar (1 Ocak 1983 ve daha sonraki doğumlular) başvurabilir. Subay alımı KPSS şartı: 2017 veya 2018 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, 2016 yılı KPSS puanı kabul edilmeyecektir) başvuru yapabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

* Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak (1997 ve sonrası doğumlu),

* Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen MSÜ Sınavına katılmış ve Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek çağrı taban puanı almış olmak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olmak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak gerekiyor.Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak, Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak gerekiyor.

Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak, Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak gerekiyor.Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak gerekiyor.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.

Üniversite bünyesinde Ankara'da Kara Harp Okulu, Tuzla'da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy'de Hava Harp Okulu, Balıkesir'de Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Yalova'da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir'de Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Ankara'da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü yer alıyor.