2017 yılında Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli Askerlik - 2017 yılı içerisinde bedelli askerlikle ilgili hem cumhurbaşkanının hem de hükumet yetkililerinin açıklamaları bedelli askerlik bekleyen adaylara pekte ümit vermemişti.

Bedelli askerlik konusunda beklenti içerisinde olan binlerce askerlik adayına yeni bir umut ışığı doğdu. Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Milli Savunma Bakanının değişmesi ile Bakanlığa Nurettin Canikli getirildi. Yeni bakan yeni stratejiler demek olduğu için bedelli askerlik bekleyenler de konuyu çeşitli platformlarda bakan beye iletip destek arayacaklar.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Bedelli askerlik sorusuna Başbakan Yardımcı Veysi Kaynak'tan açıklama geldi. Kaynak, bedelli askerliğin şu an gündemde olmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CNN Türk'te katıldığı programda bedelli askerlik açıklamasında bulundu. "Bedelli askerlik için bir hazırlık olacak mı" sorusuna Kaynak, "Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli terör operasyonları yaparken bedelli askerliğin gündeme gelmesi mümkün değil" ifadesinde bulundu. Siyasilerin her seçim zamanı seçim kozları arasında yer alan bedelli askerlik konusunda hükumete gelen önerilere hükumet kanadından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı açıklama ile nokta koydu. Bedelli bekleyen herkesi hayal kırıklığına uğratan açıklamada hükumetin gündeminde bedelli olmadığı yönündeydi. Bedelli askerlik konusunun ne zaman gündeme geleceği ise henüz netlik kazanmadı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık AK Parti Grup Toplantısı öncesinde Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işık, bedelli askerlik noktasında Milli Savunma Bakanlığı cephesinde yeni bir gelişme olmadığının altını çizerek, "Harp cephesinde yeni bir gelişme yok." demişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada bedelli askerliğe ilişkin yer alan bazı ifadeleri hatırlatarak, "O sözler size mi aitti?" sorusuna Erdoğan, "Bana ait değil, ben 'Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır' dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil." karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" dedi. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, İstanbul'da 9 Haziran'da düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir diyaloğu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.. Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda bedelli askerlik için, "Gündemimizde yok" demişlerdi. Ancak bedelli askerlik, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 'SMA hastaları için kaynak olması şartıyla' yaptığı teklif üzerine yeniden gündem olmuştu. Fakat Destici'nin bu bedelli askerlik teklifine de hükümet kanadından olumsuz yanıt gelmişti.