20 yaş altı yol izin belgesi alabilir mi? 20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl, nereden alınır?

“20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl, nereden alınır?” sorusu arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını sonrası Türkiye'de şehirler arası yolculuklara valilik izni getirildi. Peki, 20 yaş altı seyahat edebilir mi? Binlerce genç sorunun yanıtını merak ediyor. Belirli şartları bulunan seyahat izin belgesi hakkında detaylı bilgi haberimizde.

20 yaş altı vatandaşların seyahat edip edemeyeceği yoğun olarak araştırılmaya başladı. Konuyu yakından takip eden kişiler sık sık 20 yaş altı seyahat edebilir mi? 20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl, nereden alınır? sorularının yanıtını merak ediyor. Küresel boyuta ulaşan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını sonrası ülkemizde birçok tedbir alındı. Şehirler arası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar artık valilikler tarafından verilen izin belgesi ile seyahat edebilecek. 20 yaş altı seyahat izin belgesi hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

20 YAŞ ALTI SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL, NEREDEN ALINIR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 20 yaş altı vatandaşlar için açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan,"1 Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlularda tıpkı 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacaktır" dedi.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

İSTİSNA DURUMLAR NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı, 18-20 yaş aralığındaki gençlerin sokağa çıkma yasağıyla ilgili istisnaları içeren ek genelgeyi valiliklere gönderdi.

18- 20 yaş arasındakiler için hangi durumlarda istisna getirileceği, 81 İl valiliğine gönderilen genelgede şu şekilde sıralandı:

Doğum tarihi 01.01.2000-01.01.2002 tarihleri arasında (18-20 yaş aralığında) olmakla beraber;

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 03.04.2020 tarih ve 6202 sayılı Genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık Genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.

Özel araçla seyahat izin belgesi nereden ve nasıl alınır? Yol izin belgesi başvuru ekranı

Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

"Seyahat İzin Belgesi" başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. Seyahat İzin Kuruluna iletilecek başvuru, kurul tarafından değerlendirmeye alınıyor.

Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul edilecek.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ŞARTLARI NELER?

Seyahat İzin Belgeleri çıkış illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenlenecek. Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacak.

Seyahat İzin Belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartıyla kullanılabilecek.

Evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen Seyahat İzin Belgeleri, kısıtlı şehirlerden giriş ve çıkışlar için de geçerli olacak.

Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için Valilikler tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacak.