2 yıldır sorun çıkarılan akbil krizi çözüldü! İBB'nin engellediği hakkına kavuştu

Yüzde 40 engelli raporu olan bir vatandaşın ücretsiz toplu ulaşım kartı, İBB tarafından 2 yıldır verilmedi. Kamu Denetçiliği Kurumu, devreye girerek vatandaşın mağduriyetini giderdi.

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 51,52'lik zamlar yürürlüğü girerken, engelli bir vatandaşın 2 yıldır yaşadığı ulaşım kartı mağduriyetini nihayet çözüme kavuştu. 65 yaş ve üzeri, engelli, PTT, TÜİK, şehit ailesi, şehit eşi, sarı basın, belediye zabıta, milli sporcu, gazi, gazi ailesi, vazife malulü ve 4 yaş altı çocuk sahibi olan annelere verilen toplu taşımadaki ücretsiz kartının yüzde 40 engelli raporu olan bir vatandaşa verilmediği ortaya çıktı.

İBB ENGEL ÇIKARDI

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile engelli vatandaş arasında yaşanan sorun üzerine devreye girdi. KDK'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yaşayan yüzde 40 engelli raporuna sahip kişi kuruma başvurarak, ulaşım için engelli kartı çıkarmak istediğini, Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiğini ancak yaklaşık 2 yıldır kartı alamadığını bildirdi.

DOSTANE ÇÖZÜM

Engelli vatandaşın sorununun çözülmesi için harekete geçen Kamu Denetçiliği Kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı BELBİM A.Ş yetkilileriyle mağduriyetin giderilmesi için 'dostane çözüm' görüşmeleri yaptı. Görüşmeler sonucunda başvurana engelli raporunun Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kayıt ettirmesi halinde "Engelli İstanbul Kartı"nın verilebileceği belirtildi. Bunun üzerine KDK, engelli raporunun alındığı hastaneyle görüşerek başvuranın engel oranını gösteren raporun Ulusal Engelliler Veri Bankası'na eklenmesini sağladı.

KART TESLİM EDİLDİ

Kamu Denetçiliği'nin yaptığı görüşmeler sonucunda yaklaşık 2 yıldır ulaşım için kart almak isteyen engelli vatandaşın yaşadığı mağduriyet çözüme kavuşturuldu. KDK'ye yapılan bildirimde, raporun sisteme yüklenmesinin ardından ulaşım için hazırlanan kartın başvurucuya teslim edildiği belirtildi.