2 Türk yetkili özer için Arnavutluk'ta! Önce mahkeme sonra iade olacak

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in firari kurucusu Özer'in iade süreciyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Soylu, “Önce mahkeme görülecek. Oradan çıkacak karara göre iadeyi bekliyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet' konulu toplantıya katıldı. Soylu, kadına yönelik şiddete ilişkin katılımcıların önerilerini dinledi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in iade sürecine ilişkin konuştu: "Biz nisanda İnterpol üzerinden kırmızı bülteni çıkardık. Arnavutluk'a da bunu gönderdik. Dün itibarıyla yakalandı. EGM yardımcımız ve İnterpol Başkanımız ile Arnavutluk Büyükelçimiz ile temas sağladık, Cumhurbaşkanımıza durumu izah ettik. İki arkadaşımız orada. Arnavutluk'un EGM'si ile dosyalar ve iade süreci için temas kurdular. İade süreci biraz sürer. Mahkemeye çıkacak. Süreç, oradaki mahkemenin ne zaman karar vereceğine bağlı. O karar çerçevesinde biz bu iadeyi bekliyoruz."

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Ankara'daki eylemde öğretmenlerin gözaltına alındığına ilişkin Twitter'da yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, şunları kaydetti:

KAOSA YÖNELİK BİR ADIM

"Meslekler arasında bir kamplaştırma ve kutuplaştırma yapılmak isteniyor. Sanki 2023'te Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var içimde. Öğretmenlerle, polisleri, sağlıkçılarla bir başka meslek grubunu karşı karşıya getirmek; bu çabanın derdini anlamış değilim. Toplumu kaosa, kargaşaya sevk etmeye çalışan bir anlayışa yönelik bir adım var. Bu Türkiye'de olmadı, olmayacak. Buna kimsenin gücü yetmez. Sayın Kılıçdaroğlu değil, yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Türkiye'nin güvenlik açısından böyle bir açığı söz konusu değildir. Bir eylem yapılınca yasaya uygun olup, olmadığına bakılır. Yapılan eylem yasak ise polis uyarıyor defalarca. Bununla alakalı olarak bir eylemmatik ile karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda bir öğretmen değil, velev ki müdahalede bizim de bir eksiğimiz olabilir. Biz buna da bakarız ve değerlendiririz. Ancak bu kişi elinde HDP'nin amblemiyle, onların malum işaretleriyle sürekli olarak eylem yapan bir kişi. Bu kişiyi gözaltına aldılar. Buradan beslenmeyiniz. Önerilerinizle ve geleceğe yönelik atacağınız adımlarla bir tavır ortaya koyun."

MANİPÜLASYONA KARŞIYIZ

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Özer, "İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız" dedi.

SAVCILIKTAN GÖZALTI KARARI

Soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer'in Türkiye'ye ayak basmasıyla 1 gün süreyle gözaltına alınması için gözaltı talimatı verdi. Özer, 356 milyon liralık vurgunla Türkiye'nin en büyük dolandırıcılığına imza atıp ardında binlerce mağdur bırakmıştı.