1999'daki kahramanları örnek aldı! Gölcük'te kurtuldu, şimdi afetzede doyuruyor

1999'daki Gölcük depreminde enkazdan kurtarılan Esra Tan Avcı, çadır kentte yemek dağıtanlardan etkilenip aşçı oldu. Avcı, şimdi kendisiyle aynı kaderi yaşayan binlerce depremzede için canla başla yemek yapıyor.

Kocaeli Gölcük'te 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde Yalova'daki evinin enkazından kurtarılan Esra Tan Avcı, çadırda yaşamını sürdürürken aşevlerinde gördüğü aşçılardan etkilenerek şef olmayı aklına koydu. Avcı, babasının isteği doğrultusunda öğretmen olmanın yanında şeflik hayalini de gerçekleştirerek Türkiye Aşçılar Milli Takımı'na katıldı. Afyonkarahisar'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'a gelen, afetzedeler için kolları sıvayan iki çocuk annesi Avcı, her gün binlerce kişiye 3 öğün yemek pişiriyor. Milli takımdan birkaç ay önce ayrılan Avcı, bölgeye gelirken gönüllü şefler dahil kimseyi tanımadığını ve iki kızını annesine emanet ederek yola çıktığını belirterek "Çadırkentte kaldığımızda aşçılar yemek dağıtırdı. Onlar benim kahramanımdı, o yüzden hep şef olmak istedim. İnsanlara destek olmak istedim. Halka, askerlere, jandarmalara yemekler yapıyoruz. Bunu seve seve, isteye isteye, kalbimizle, gönlümüzle yapıyoruz" dedi.

'YARDIMLAŞMA İNANILMAZ'

Avcı, depremzedelere hizmet ederken yaşadığı duygu yüklü anları paylaşarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Aile geliyor mesela. Birazcık daha fazla yesinler diye etinden, yağından, suyundan vermeye çalışıyoruz. 'Diğer gelecek arkadaşlara da yemek kalsın' diyorlar. Evleri yıkılmış ama yine de diğer insanları düşünüyorlar. Burada yardımlaşma inanılmaz. Böyle insanlar olduğu sürece eminim Türk milletinin sırtı asla yere gelmeyecektir."