18 yıl sonra aynı algı operasyonu 

İplikleri pazara çıkınca saldırganlaşan Doğan Medyası, 18 yıl önce de benzer manşetlerle REFAHYOL'u hedef almıştı!

1

Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet binasına bir grup tarafından atılan taşla kırılan camın ve yazar Ahmet Hakan’a yönelik saldırının sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetini sorumlu tutmaya yönelik çabası "eski alışkanlık" çıktı. Gazete binasına atılan taşla kırılan kapıyı ‘müzeye’ çeviren, mazlumu oynayarak Erdoğan ve hükümete karşı algı operasyonu için yayın organlarını kullanan Doğan Grubu, 18 yıl önce de aynı yöntemi REFAHYOL hükümetine karşı uygulamıştı. O dönem Başbakan Yardımcısı olan Tansu Çiller’in, grubun devletten aldığı haksız teşvikleri deşifre etmesinden rahatsız olan Doğan gazetelerinden taarruza başlamıştı. Mayıs 1997’de Hürriyet’e yönelik bir saldırı "Tahriklerin Sonu" manşetiyle verilmiş, olayın sorumlusu olarak Çiller gösterilmişti. Hüseyin Vuran tarafından yapılan saldırının şaibeli olması da tartışma yaratmıştı.

ÇiLLER’E DE MEKTUP

Hürriyet, o gün devletten aldığı haksız teşviklerin üstüne giden Çiller’e yönelik de tıpkı Erdoğan’da olduğu gibi mektup yazmıştı. ‘Çiller’e 1 trilyonluk dava’ başlıklı açıklamada “Sultanahmet mitingi sırasında grubumuza iftiralar atarak kamuoyunda kuşkular yaratmaya çalışan Tansu Çiller’e 1 trilyonluk tazminat davası açıyoruz" denilmişti.

İfade özgürlüğüne saygı!

Aydın Doğan ve grubuna bir eleştiri de Medya Derneği'nden geldi. Açıklamada "Doğan ve grubu gazetecileri dava yoluyla tehdit etmektedir. Bu tavır medya özgürlüklerine vurulmaya çalışılan bir darbedir, ifade özgürlüklerini hiçe saymayı amaçlamaktadır" denildi.