18 milyon öğrenciye korona eğitimi şart

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Taşova, yüz yüze eğitim başlamadan 18 milyon öğrencinin koronavirüs eğitimi alması gerektiğini belirterek “Okul yönetimi velilerle sürekli irtibatta olmalı” dedi.

Pandemi sürecinde zorlu bir süreç olan okulların açılması konusuyla ilgili büyük yaş grubundaki öğrencilerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyum sağlayabileceklerini dile getiren Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, kreş yaşındaki çocuklarda sıkıntı olabileceğine dikkat çekti. Hastalık riskinin bu çocuklarda daha düşük olmasıyla birlikte taşıyıcılık bakımından tehlike oluştaracağını belirten Taşova, şöyle konuştu:

ÖĞRENMEYE AÇIKLAR

“Okulların açılışı vaka artış hızımıza bağlı. Sadece okullar değil birçok alanda kısıtlamalara gitme söz konusu olabilir. Ek önlem olarak daha az çocuğun okullarda olması, sosyal mesafenin korunmasının yanı sıra aynı zamanda daha iyi yönetilebilir olmaları açısından önemli. Bu kapsamda 18 milyon öğrenciye mutlaka Kovid eğitimi verilmeli. Özellikle kreş ve ilkokul grubu öğrenmeye açık. 3 yaş altında maske konusunda sıkıntısı olabiliyor. Ama ağaç yaş iken eğilir. Eğitim için de en uygun zaman. Daha başka sağlık durumları için de geçerli, mutlaka yaş grubuna özel eğitimler verilebilir. Görseller kullanılabilir. Bilgisayardan seyrettirilebilir. Bu süreçte çevremizde baktığımızda 3- 4 yaşlarındaki çocuklara ‘dışarı çıkalım’ denildiğinde ‘yok, virüs var’ şeklinde algılarının son derece açık olduğunu görüyoruz.” 

‘VELİLER NELERE DİKKAT ETMELİ?’ 

Yüz yüze eğitim süreci başladığı takdirde velilerin de dikkat etmesi gereken kurallar olduğunu söyleyen Taşova şunları kaydetti: “Kendi ailelerinde Kovid-19’a ait bulgular varsa o çocuğu okula getirmemeleri gerekiyor. Kendisinde ya da çevresinde bu bulgulara sahip çocuk varsa okula bildirmeleri şart. Okul yönetimi de her gün bu sorgulamaları yapmalı. Çocuklar okuldan döndüklerinde riskli grupla bir araya gelmemeli, vücut hijyeni sağlamalı.”