17:40'ta gördüm diyeceksin... Yeğenine yalan ifade verdirdi

Narin'i son gören isimlerden kuzeni Birsen Güran, tutuklu amca Salim Güran'ın, küçük kızla görüştükleri saati yanlış vermesini istediğini söyledi.

Narin'in tutuklu amcası Salim Güran'ın kuzeni Birsen Güran, savcılıktaki ifadesinde "Narin'in kaybolduğu gün veya ertesi gün kardeşim Melike ile aramızda konuşurken amcam bu olaya şahit oldu. Bize 'Saat 17.40 sıralarında Narin'i gördüğümüzü söylememiz gerektiğini' söyledi" dedi.

Diyarbakır Bağlar'da kaybolduktan 19 gün sonra çuval içerisinde dere kenarında ölü olarak bulunan Narin Güran soruşturmasında 22 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki isimlerden Narin'in kuzeni Birsen Güran'ın ifadesi ortaya çıktı.

'KARDEŞLERİMİ SORDU'

Birsen Güran şunları söyledi: "Narin benim amcamın torunudur. 21 Ağustos günü ikametimizde oturduğum sırada saat 14.00 sıralarında Narin'in kapı zilini çalması üzerine kapıyı açmam üzerine bana kardeşlerim Hatice ve Fatma'nın evde olup olmadığını sordu. Bende Narin Güran'a kardeşlerimin anneannem Zeynep Kaya'nın evine gittiklerini, oradan Kuran kursuna gideceklerini söyledim. Narin bizim eve geldiğinde evde annem olan Maşallah Güran, ben ve kardeşim Melike Güranvardı. Daha sonra 'tamam abla' diyerek gitti. Narin bizim kapımızı çaldığında annem Maşallah o sıralarda telefon ile halam Hatice Mehmetoğlu ile görüşme yapıyordu."

'SALİM GÜRAN BİZİ UYARDI'

"Ben her ne kadar Narin'in geldiği saati 17.40 olarak söylemişsem de daha sonradan düşününce aslında Narin'in saat 14.00 sıralarında geldiğini anladım. Narin olay günü sadece bir kere bize geldi. Ben ve annem olayları birbirimize yanlış aktardık dolayısıyla iletişim kopukluğu olmuştur. Aslında Narin olay günü iki kere değil sadece bir kere geldi. Ancak şu hususu da belirtmek isterim ki gününü tam hatırlayamamakla birlikte Narin'in kaybolduğu gün veya ertesi gün ben ve kardeşim Melike aramızda bu konuyu konuşurken Salim Güran'ın bu olaya şahit olması üzerine bize saat 17.40 sıralarında Narin'i gördüğümüzü söylememiz gerektiğini bize söyledi. Nevzat Bahtiyar'ın annem Maşallah ile Salim Güran arasında ilişki olduğu beyanı yalandır. Salim Güran'ın Yüksel Güran ile ilişkisinin olduğuna dair bir bilgim yoktur."

AHIRIN YANINA ÇUKUR KAZMIŞLAR

İtirafçı Nevzat Bahtiyar, Salim Güran'ın kendisine Narin'in evinin bahçesinden seslenip "Hazırlan, işimiz var" dediğini söyledi. Öte yandan Arif Güran'ın ahırında çukur kazıldığı iddia edildi.

Jandarma ve Savcılıkta çelişkili ifadeler veren itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın mahkemedeki ifadesi de ortaya çıktı. Bahtiyar mahkemede olay gününü şöyle anlattı: "Muhtar Salim Güran, yukarıdan Arif'in bahçesinden yani Narin'in evinin bahçesinden bana bağırdı ve dedi ki 'hazırlan seninle acil işim var hazırlan beni bekle' dedi."

'İNŞAATAN ÇUVAL ALDIM'

"Birkaç dakika sonra Salim Güran, arabasıyla yanıma geldi. Bana "Hemen arabana bin ve beni takip et" dedi. Ben de kırmızı aracımla onu takip ettim. Parke taşlı yolda yanyana durduk. Aracının ön koltuğunu göstererek "Arif'in kızını öldürdüm, sen de cesedi alıp yok edeceksin" diyerek tehdit etti. Narin'in ön koltuktaki cenazesini aldı ve benim arabama battaniye ile koyduk. Daha sonra aracı aldım evimin önüne götürdüm. Orada bir çuvalda inşaat malzemeleri vardı. O malzemeleri döktüm ve Narin'in cansız bedenini o çuvala koydum. Dereye götürdüm. Narin'in bacağında kesik yoktu. Salim Güran'ın bana seslendiği yer Arif Güran'ın evinin ahırının bulunduğu noktaydı."

'ÇARPIK İLİŞKİYİ GÖRMÜŞTÜR'

"Salim Güran'ın Arif Güran'ın eşi ve kardeşinin eşiyle yasak aşk yaşadığı iddia ediliyordu. Narin, bu ilişkiyi gördüğü için öldürülmüş olabilir." Öte yandan baba Arif Güran'ın evinin bitişiğindeki ahır olarak kullanılan yapının içinde, bir çukur kazılmaya çalışıldığı fark edildi.

BABA VE 10 KİŞİ SERBEST

Adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 9'u tutuklama, 3'ü adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Baba Arif Güran dahil 10 kişi serbest bırakıldı. Narin'in annesi, kardeşi, 2 kuzeni, yengesi, muhtar Salim Güran'ın 2 işçisi, hala ve bir amca için tutuklama talep edildi.

ANNE VE AĞABEY CİNAYETE İŞTİRAKLE SUÇLANIYOR

İşte tutuklama talep edilen 9 kişi ve suçlamalar;

1- Yüksel Güran (Annesi): Kasten öldürme suçuna iştirak.

2- Enes Güran (Ağabey): Kasten öldürme suçuna iştirak.

3- Muhammet Kaya (Kuzen): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek.

4-Birsen Güran (Kuzen): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek.

5-Maşallah Güran (Yengesi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek.

6-M. Selim Atasoy (Salim Güran'ın İşçisi): Suçluyu kayırma suç delillerini yok etmek.

7-Ramazan Atasoy (Salim Güran'ın İşçisi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek.

8-Mehmet Şevket Kaya (Halasının eşi): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek.

9-Fuat Güran (Amcası): Suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek.

"SALİM'İ YANLIŞLIKLA ARADIM"

Anne Yüksel Güran, savcılıkta ifade verirken çok sakin ve soğukkanlı davrandı. Bütün iddiaları reddeden Yüksel Güran, amca Salim Güran'la ilişkisi sorulunca, "Kesinlikle böyle bir şey yok. Bundan utanç duyuyorum. Narin'i kim öldürdü ise Allah belasını versin" dedi.

SAVCI: Narin seni ve amcayı birlikte gördüğü için mi öldürdünüz?

ANNE: Hayır kesinlikle böyle bir şey yok.

SAVCI: 21 Ağustos 15.15'ten sonra Salim Güran'ı 3 kez neden aradın?

ANNE: Bir kez yanlışlıkla aradım. Diğer iki arama bana ait değil.

SAVCI: "Senin telefonunu başkası kullanıyor mu?"

ANNE: Hayır.

SAVCI: Husumetliniz var mı?

ANNE: Kimseyle husumetimiz yok.

ÜZERİNDE BAŞKA BİRİNİN DNA'SI YOK

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporuna göre Narin'in üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı.

SOSYAL MEDYADAKİ İKİ SAPIK GÖZALTINDA

Antalya'da sosyal medya fenomeni iki kişi, kız çocuklarına ilişkin müstehcen sözleri nedeniyle gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada "X'te (Twitter) genel ahlaka ve değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapan RockerpuckEvil kullanıcı isimli X hesabı kullanıcısı E.K. ile 'Jahrein' isimli/rumuzlu A.S. gözaltına alınmıştır" denildi.

'VAHŞETİ ÇÖZECEK YENİ DELİLLER VAR'

Nevzat Bahtiyar'ın itiraflarından sonra çok yönlü olarak devam eden soruşturmaya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şunları söyledi: "Elde edilen bulgular var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna dair önemli veriler içeriyor. Adli tıpta teknolojinin tüm imkanları sağlanıyor. Teknik çalışma devam ediyor. Hak ettikleri cezaları almaları için soruşturma etkin şekilde yürütülmeli. Narin'i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım."