165 km'ye operasyon

Terör yuvalarına ‘Kartal' darbesi. Sınırdan 165 km derinlikteki Karacak dahil 3 ayrı bölgede tespit edilen terör hedefleri ‘Kış Kartalı' harekatıyla imha edildi.

Kış Kartalı Harekatı'nda, 6 farklı üsten kalkan savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA/SİHA'lar görev aldı. 165 kilometre derinlikte Karacak, 85 kilometre derinlikte Sincar ve 9 kilometre derinlikteki Derik'te teröristlere ait 80'e yakın hedef eş zamanlı vuruldu.

MAĞARA VE TÜNELLER

Harekat ile teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargah ve sözde eğitim kampları tahrip edildi. Diğer harekatlarda olduğu gibi gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranılan harekatla sadece teröristler ve onlara ait hedefler yerlebir edildi.

YERLİ MÜHİMMAT VURDU

Kış Kartalı Harekatı'nda büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı. Harekatta 6 farklı üsten kalkan savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA/SİHA'lar görev aldı.

Bakan Akar ve komutanlar harekâtı sevk ve idare etti.

3 FARKLI BÖLGEDE 80 HEDEF VURULDU

60 civarındaki hava aracının görev aldığı Kış Kartalı Harekatı'nda 3 farklı bölgede 80'e yakın hedef tahrip edildi. Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatla teröristlere ait mühimmat depoları da vuruldu.

TOPLANTI ANINDA İMHA EDİLDİLER

Harekatın düzenlendiği bazı yerlerde teröristler sivil halkı "canlı kalkan" olarak kullanmaya çalışsa da Mehmetçiğin hassasiyeti sayesinde bunu başaramadı.

Ayrıca terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir binanın da harekatla vurulduğu belirtildi.

PKK'YI VURDUKÇA HDP'DEN SES GELİYOR

HDP'DEN HAREKATA KINAMA

HDP yaptığı açıklamayla Irak ve Suriye'de teröristlerin üs olarak kullandığı Derik, Sincar ve Karacak'a yapılan Kış Kartalı Harekatı'nı kınama cüretini göstererek 'Kürtlerin hedef alındığı' iddiasında bulundu.

CİZRE'DE HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT

Şırnak Cizre'deki hudut karakoluna teröristler tarafından düzenlenen havan saldırısında Eskişehirli Piyade Er Tarık Tarcan (27) şehit oldu. Tarcan'ın terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi.