154 yıla 154 özel proje

7 yıldır görevde olan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi'nin kuruluşunun 154. yılına özel 154 projeyle ilçeye yapacağı yatırımları tanıttı. Başkan Taban, “Herkese hitap edeceğiz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, yeni dönem için "Daha fazlasını yapmak için geliyoruz" mesajı verdi. İlçe, 140 bini 30 yaş altı olmak üzere toplam 300 bin nüfusuyla genç ve dinamik yapısı, sanayisi ve ihracatı ile ülke ekonomisine sağladığı katma değeri, girişimci ruha sahip müteşebbis insanı, bereketli topraklarıyla tarımsal üretimi, kaplıcaları ve tarihi değerleriyle turizmi öne çıkıyor.

YENİ DÖNEME MEGA YATIRIM

İnegöl Belediyesi, yeni dönemde de mega projelerle adından söz ettirecek. Hazırlıklarını bu doğrultuda yaptıklarını ifade eden Başkan Taban, "1870 yılında kurulan İnegöl Belediyesi'nin kuruluşunun 154. yılına özel olarak bu dönem için 154 proje hazırladık. Herkese hitap edecek bir beyannamemiz var" dedi. Şehirleşme ve kent estetiği alanında atılacak adımlardan söz eden Başkan Alper Taban, projelerini şöyle sıraladı:

İLÇE TURİZMDE ÇAĞ ATLAYACAK

"Önemli başlıklarımızdan biri de turizm. Bu konuyu çok önemsiyor ve ciddi yatırımlar planlıyoruz. Mevcut turizm değerlerimizin yanına; İnegöl Kış Turizm Merkezi'nden tutun da teleferik projesine, Halfeti modeli bir Marin İnegöl projesinden Oylat Cam Seyir Terasına, Fevziye Orman Parkından Ada Park projesine, Astronomi turizminin vazgeçilmez mekanlarından biri olacak Karanlık Gökyüzü Parkı ve Leylek Köyü projesine pek çok yeniliği şehrimize kazandıracağız."

10 BİN KONUTA DÖNÜŞÜM

"Burada hem afet riski ile mücadele hem de konut ihtiyacını karşılayacak planlamalarımız var. Farklı lokasyonlarda 10 bin konutun yerinde dönüşümü planlandı. Aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sosyal konut üretme noktasında 1000 konut sunmayı hedefliyoruz."

İNEGÖL'E YENİ ŞEHİR STADYUM

"Eğitim ve spor başlığını önemsiyoruz. 70 bin ilk, orta ve lise düzeyinde öğrencimiz var. Bu alandaki yatırımlarımız, 70 bin gencimizin geleceği adına önemli adımlar. Özellikle İnegöl'ümüzün heyecanla beklediği bir stadyum projesi var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla hayat bulacak projede İnegöl güzel bir şehir stadyumu kazanacak. Yine Nöbetçi Kitaphaneler, Yüzme Havuzları, Girişimcilik Merkezi, Bilim Merkezi, spor salonları, semt sahaları ile şehrimizi donatmak istiyoruz."

KADINLARA ÖZEL YAŞAM MERKEZİ

"Sosyal sorumluluk alanında da Yeni Nikah Dairesi ve Kadın Yaşam Merkezi projelerimiz vatandaşlarımızın heyecanla beklediği çalışmalar. Ayrıca yeni Ana Kucakları, kadın girişimcilere destek, e-çarşı, yöresel ürün satış alanları, evlilik destek paketleri, Kadın Kart ve yenidoğan desteği projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz."