15 Temmuz panelinde skandal sözler

15 Temmuz etkinliğinde konuşan Türk Tarih Kurumu Başkanı, pişman olan FETÖ'cülere sahip çıkılması gerektiğini söyleyince büyük tepki çekti.

HABER MERKEZİ

Afyonkarahisar’da Türk Tarih Kurumu ve Kocatepe Üniversitesi işbirliğiyle ‘15 Temmuz’u Anlamak Paneli’ düzenlendi. TTK Başkanı Ahmet Yaramış etkinlikte yaptığı konuşmada, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” dedi.

FETÖ’YÜ ANLAMAMIŞ

Yaramış’ın bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Kullanıcılar, “FETÖ ile bu şekilde mücadele edilmez. Türk Tarih Kurumu Başkanı FETÖ’yü ve darbe girişimini anlamamış” şeklinde yorumlar yaptı.

ÖZÜR DİLEDİ AMA!

TTK Başkanı, tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını belirterek bir açıklama yaptı: “Darbecilere ve FETÖ ihanetine karşı duruşum açık ve nettir. Darbecilerle uzlaşılmaz, onlarla sadece her şartta ve her zeminde mücadele edilir. Darbeye karışmış, vatanımıza ve şehitlerimize ihanet etmiş darbecilerin affı söz konusu dahi olamaz... Yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerim için derin üzüntümü beyan ederim.” 

15 Temmuz darbe girişimi gerçekleri...

15 Temmuz işgal girişiminin altında ne yatıyordu?

15 Temmuz darbe girişiminin arşiv görüntüleri

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz'un bize gösterdiği en önemli sonuç nedir?

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından neler değişti?

FETÖ ile mücadelede son durum ne?