15 Temmuz'da bir vatandaşı şehit etmişti: 200 yıl ile yargılana eli kanlı FETÖ'cü yakalandı

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında bir vatandaşı şehit eden, bazı vatandaşları da yaralayan ve 200 yıl ile yargılanan eli kanlı FETÖ'cü Savaş Çiftçi yurt dışına kaça hazırlığı yaparken yakalandı.

DHA

FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında, İstanbul'da bir vatandaşı tabanca ile vurarak şehit eden ve bazı vatandaşları da yaralayan Savaş Çiftçi, İzmir'in Seferihisar ilçesinde kaçma hazırlığındayken yakalandı.

200 yıl hapis cezası ile yargılandığı öğrenilen Çiftçi, cezaevine gönderildi.

Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimi sırasında, İstanbul'da bir vatandaşı tabanca ile vurarak şehit eden ve bazı vatandaşları da yaralayan Savaş Çiftçi'nin ilçede olduğu bilgisini aldı. Bu kapsamda titiz bir çalışma yürüten polis, Çiftçi'nin bir adreste saklandığını saptadı. Teknik ve fiziki takibi tamamlayan polis, savcılık talimatı ile Çiftçi'yi operasyonla gözaltına alındı.

200 YIL HAPİSLE ARANIYORDU

İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 200 yıl hapis cezasıyla yargılandığı öğrenilen Çiftçi, polis ekipleri tarafından emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, cezaevine gönderildi.