15 Temmuz'a 103 gün kala 103 imzacı tesadüf mü?

Bildiri, FETÖ'cü kalkışmanın yıldönümüne 103 gün kala, 103 amiral tarafından imzalandı. ‘Yüce Türk Milleti' diyerek başlayan bildiri ‘Montrö' tartışmaları ve ‘Tekkedeki amiral' iddaiları kılıfıyla kaleme alınmıştı. Satır arasına ise, “Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti tehlikeli olayları yaşama riskiyle karşılaşacaktır “ ifadesi yerleştirilmişti.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Öncülük edenler tespit edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin bildisiriyle ilgili soruşturma başlattı. TCK'nın 316. maddesi kapsamında yürütülen soruşturmada, bildirinin hazırlanmasına öncülük eden kişilerin tespit edildiği belirtildi. TCK 316. maddesi şöyle: "Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi anlaşırlarsa, 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilir."

Tehlikeli imalar

Bildiride, "TSK ve Deniz Kuvvetlerimizi Atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir" ifadesi dikkat çekti.

Darbe bildirisine destek verdiler

CHP ve İyi Parti'den bildiriye destek geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu açıklamadan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da "Vatansever eleştirileri tebrik ediyorum" paylaşımını yaptı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bildiri için "Zevzeklik" nitelemesinde bulundu ancak İzmir Milletvekili Aytun Çıray "Bir tabip teğmen olarak altına imzamı atıyorum" dedi.

15 Temmuz'a 103 gün kala

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ da "15 Temmuz'a 103 gün kala 103 amiral. FETÖ'nün eski yaptıklarını hatırlarsak ağlayan bebekler, şifreli mesajlar... Ben böyle bir kripto haberleşmenin olabileceğini özellikle vurgulamak isterim" dedi.

SOSYAL MEDYADA TT

Amirallerin darbe iması içiren bildirisine karşı sosyal medyada "Haddinizi bilin" etiketi en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Bir bildiri daha...

1976-1984 yılları arasında Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu'nda eğitim alan ve kendilerine "Deniz Aslanları" diyen bir grup da bildiri yayınladı. Bildiride "Atatürk'ün gösterdiği yolda çağdaş eğitim almış bizlerin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı tamdır" ifadeleri kullanıldı.